Most kivételt teszek,mert egy tőlem szokatlan bejegyzést követek ma el, azaz egy teljesen normális ételreceptet fogok leírni. Semmi variálás, újítás, csakis a bio alapanyagok használata volt a fontos a mai gyors ebéd összedobásában, ja meg persze,hogy megkóstolhassam a kész lilahagyma-lekvárt. Lehet,hogy ehhez az ízvilághoz mások inkább tartármártást vagy krumplipürét választottak volna,de nekem most bármi áron a hagymalekvár kellett :D Íme a recept:
Palacsintatésztában sült zöldség és gyümölcs:
Hozzávalók:
- 25 dkg fehér tönkölyliszt (de lehet akármilyen is)
- 2 egész tojás
- kb. 2dl tej
- só, bors
- zöldség és gyümölcs közepes szeletekre vágva
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojásból,lisztből és a tejből nagyon sűrű palacsintatésztát készítünk, picit megsózzuk, majd először a zöldségeket (nálam patiszon és cukkini volt),majd a gyümölcsöket (alma) sorban beleforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük:
Ha kisültek a zöldségek, még forrón lilahagymalekvárral tálaljuk.
A palacsintatésztában sült alma jó lesz a finnyás gyerekeknek, akik nem szeretik ezt a 2 zöldséget: nekik fahéjas porcukorral tálaltam. Egyébként máskor desszertnek is ideális..