Csokifüggők/rajongók figyelem! Itt látható az a csoki, ami amellett, hogy egészséges (liszt-cukor-tej-és tojásmentes, de akár lehet kakaómentes is!), még baromira finom is! :D
Az elkészítése maximum 10 perc,és bármikor ehetjük,ha az újévi egészséges életmód folyományaként mégis ránk tör az édesség utáni vágy. Ami-mint tudjuk-nagyon alattomosan pár hét alatt elveszi a kedvünket az egésztől.
A recept sajna nem az én érdemem (bár picit módosítottam rajta és persze dupla adaggal kezdtem :D ), Pocak Panna oldalán találtam rá. Így utólag is nagyon köszönöm neki!
Az alábbi mennyiségből egy vastag, vagy 2 vékony táblányi csokoládé készülhet.
Házi csoki:
Hozzávalók:
-10 dkg kókuszzsír
-10 dkg jó minőségű kakaópor/karobpor
-8 dkg eritritol/nyírfacukor/ esetleg méz
-vaníliakivonat/vanília aroma
-3-4 kanál kókusztej
-díszítéshez:dió, aszalt gyümölcs,mandula...kinek mi :D
Elkészítés:
A kókuszzsírt olvasszuk fel. Mivel 24 fokon olvad, elég a jó meleg radiátor mellé tenni néhány órára. Keverjük hozzá az édesítőt, a vaníliát és a kakaóport, majd lassan gépi habverővel keverjük.
Közben annyi kókusztejet tegyünk hozzá, amennyi ahhoz szükséges, hogy jól el tudjuk vegyíteni. Nekem ez kb. 4 evőkanálnyi mennyiség volt.
Bármilyen téglalap alakú formát, lehet akár műanyag is, béleljünk ki sütőpapírral (szilikonforma esetén ez elmaradhat :D ) és öntsük bele a masszát. Nyomkodjuk bele a díszítésre szánt aszalt gyümölcsöket és magokat, majd mehet is a hűtőbe.
Talán 20 perc sem kell és a végeredmény egy selymesen lágy és isteni finom, olvadós csokoládé. Legjobban a trüffelre emlékeztet az íze, és tényleg elég belőle egy-két kocka, mert töményen csokis! :D Próbáljátok ki, érdemes! (A hűtés során a tetején kiválhat a kókuszzsír/tej, de ez az élvezeti értékét nem rontja!)