Régóta nézegettem már ezt a receptet, és mindig minden volt is hozzá, de valamiért csak nem akartam nekiállni. Vajon mi lehet annyira jó ebben a citromos krémben, hogy mindenki agyba-főbe dicséri??? Nem érettem. Amúgyis angol recept, számomra ez a tény finoman fogalmazva, hát nem igazán volt lelkesítő...
Tegnap mégis győzött a kíváncsiság! Megcsináltam! Nem is mondhatok mást, mint ez SZUPER, fenomenális, brutálisan citromos, muszáj kipróbálni! Most már értem, mitől van olyan horror ára a kész krémnek! Másrészt viszont pár száz forintból kihozható, érdemes házilag elkészíteni!
A receptet egyébként Trinity oldalán találtam, aki előre figyelmeztetett, ezzel a krémmel vigyázni kell, mert függőséget okozhat! :DDD Most én is szóltam! :D A kész krém jól használható sütikbe, pl. citromtortához,de akár mascarponéval tovább lazítva muffinokhoz, kalácsokhoz is nagyon jó!
Lemon curd-az angol citromkrém recept:
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 15 dkg világos nádcukor/ cukor
- 5 dkg vaj
- 2 nagyobb citrom héja és leve (ha nem biocitromok, a héját inkább ne tegyük bele)
- 2 ek. kukoricakeményítő
Elkészítése:
Egy lábosban vizet forralunk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük kézi habverő segítségével. Hozzáadjuk a citromok héját és kifacsart levét.
Ezután a vízfürdő felett keverjük tovább, egészen addig, amíg puding-sűrűségű nem lesz. Beletesszük a kevés vízzel elkevert keményítőt,(ha elég sűrű, ez el is maradhat) még pár percig habosítjuk és ennyi! Végül belekeverjük a vajat, amitől szép fényes lesz. Üvegekbe töltjük és mehet a hűtőbe! Ki kellene kísérletezni azt a verziót, hogy hűtés nélkül is tovább elálljon! Akinek van erre ötlete, kérem, írjon!!!