mojitoszörp_480x360.jpg

Lehűlt a levegő...Na és? Attól még jó lehet a hétvégénk! Pláne, ha koktélok is lesznek.:D Például Mojito koktél..Hmmm :D  Bízzunk benne, de készítsük el hozzá a mojito szörpöt.

Ha megvan, ehhez már csak néhány mentalevél és fehér rum (Bacardi) szükséges és indulhat is a buli! Jégkocka el is maradhat, ha a szabadban szeretnénk elkortyolgatni..:D

Kezdjünk hozzá!

Mojito szörp:


Hozzávalók:


- 1 csokor fodormenta

- pár levélnyi citromfű (nem fontos, de jobb ízű lesz tőle)

- 3-4 citrom leve

- kb. 1 liter víz

- kb. 60-70 dkg cukor/nyírfacukor/méz

Elkészítése:

A mentát és a citromfüvet a vízzel együtt lassú tűzön kb. negyed óráig melegítsük. Nem kell forralni, csak oldódjanak ki belőle a finom aromák és illatanyagok. Lefedve hagyjuk állni minimum 1 órát.

Szűrjük le és adjuk hozzá a cukrot, illetve az édesítőt. (Már írtam, ha mézet használunk, azt csak a legvégén keverjük hozzá!) Forraljuk fel és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. (Kb. 20-30 perc)

Ezután hozzáöntjük a citromlevet és üvegekbe merjük.  Felhasználás előtt jól hűtsük le! Kellemes koktélozást kívánok a hétvégére mindenkinek! :D

Szerző: Bio-Ritmus  2013.05.24. 11:48 Szólj hozzá!

Címkék: menta citrom befőzés citromfű szörp

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr725315897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása