Ez valami fenomenálisan finom szörp lett, gondoltam, megosztom a receptjét veletek :D Úgy kezdődött, hogy kimentem a kertbe és láttam, rengeteg virág kinyílt az utóbbi napokban, kezdjünk velük valamit! Szeretem a májusi kertet, amikor minden virágba borul és ha másként nem, legalább az illatát és az ízét tegyük el télre! :D
Szedtem hozzá mindenféle ehető virágot, aztán egy kis narancsmentát és citromfüvet is. Külön készült egy adag, amihez nem tettem semmi édesítést, azt teaként megittam. Úgy is ízkavalkád volt ám :D
Hát jöjjön akkor a recept:
"Tavaszi kert" virágszörp:
Hozzávalók:
-bíborkasvirág
-százszorszép
-akácvirág
-rózsaszirmok
-zsályavirág
-citromfű
-narancsmenta
-citromlé vagy citromsav
-édesítésnek: méz vagy eritrit vagy cukor vagy ki amit szeretne
Elkészítés:
A virágokat átnézzük, ne maradjanak benne bogarak,ha saját kertben szedtük, nem szükséges lemosni sem. A mézzel vagy cukorral szirupot készítünk, majd beletesszük a virágokat és pár órát állni hagyjuk, amíg átadják ízüket és színüket.
Ezután leszűrjük, majd felforraljuk egy kicsit és forrón üvegekbe töltjük, majd dunsztoljuk. Tartósítás nélkül hideg kamrában vagy hűtőben pár hétig biztosan eláll. Felbontás után viszont pár napon belül fogyasszuk el! Egészségünkre! :D