kenyer_copy.jpg

A legpuhább és legfinomabb szénhidrát-csökkentett, vagy ha úgy jobban tetszik paleo bagett receptjére leltem tegnap és hát azonnal ki is próbáltam. Szerencsére olyan, amiből akár este is lelkiismeret-furdalás nélkül ehetünk, sőt még a rozsos íz is érezhető rajta. 

Bár, ami igaz, inkább az a ronda és finom kategória, nehezen formázható és ebből egyenesen következik, hogy nehezen is fényképezhető... Ki kell tapasztalni, pontosan mennyi ideig is süssük, de azt gondolom, úgyis lesz még ismétlés :D

Az alábbi adagból nekem 2 kisebb bagett készült. (Minden hozzávalót beszerezhetünk a bioboltokban, ha éppen nincs otthon.) Ha valamelyik lisztféle éppen hiányzik, helyettesíthető egy másikkal,de a szezámliszt fontos a "rozsos" íz miatt!

"Rozsos" bagett:

Hozzávalók:

- 2 tojásfehérje

- 7 dkg szezámliszt

- 5 dkg nyílgyökérliszt

- 2 dkg lenmagliszt

- 2 dkg kókuszliszt

- 3 evőkanál útifűmaghéj

- 0,5 teáskanál só

- 0,5 teáskanál szódabikarbóna

- 0,5 teáskanál sütőpor

- 1,5 dl meleg víz

- 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:

Kimérjük a liszteket és a többi száraz hozzávalót, majd sorban belekeverjük a tojásfehérjével elkevert (nem felvert) citromlevet, majd végül a meleg vizet is. Kb. 10 percig állni hagyjuk.

Ezután vizes kézzel 2 bagettet formázunk a masszából. Ha túl száraz lenne, adhatunk még vizet hozzá, ha pedig túl vizes, akkor valamelyik lisztet.

Éles késsel bevághatjuk a tetejét és megszórhatjuk lenmaggal vagy szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb 10-15 percig, majd 170 fokon kb. 30-35 percig. A végén tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e már! (Nekem összesen kb 50 percet sült.)

Rácson hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig konyharuhával takarjuk le! Jó étvágyat! A recept kiinduló ötlete trollanyué, ezúton köszönöm neki! 

Szerző: Bio-Ritmus  2016.02.03. 10:31 Szólj hozzá!

Címkék: kenyér Ch-csökkentett

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr958356002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása