nyerscsokipuding_480x360.jpg

Még mindig csoki. De igen, most egy még egészségesebb változatban, gyümölcsből és kakaóból készítve.Tudom, ebbe is bele lehet kötni, de nekem ez már totálisan megfelel. :D

Meg lehet bolondítani vaníliával, naranccsal, eperrel, ki mivel szeretné, de én most az alapváltozatot hoztam. Legjobb délután egy kis uzsonna helyett ezt elfogyasztani, utána egy jó kávé vagy egy koktél...és felfrissülve folytatódhat a hétvégi nagytakarítás vagy a kerti munka :D

Nyers csokoládékrém:

Hozzávalók:

- 2-3 db érett banán

- 1 érett avocado (ha nem elég érett, tegyük a banán mellé, 1-2 nap alatt megpuhul)

- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor

- opcionálisan: méz/nyírfacukor/eritritol..

- pici kókusztej vagy valamilyen magtej, esetleg víz

Elkészítés:

A hozzávalókat a turmixban krémesre pürésítjük. Annyi magtejet vagy vízet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de krémes állagú legyen!

Esetleg csöppnyi himalaya-sóval ízesíthetjük, mert a só kiemeli az édes ízeket. Jól illik hozzá a vanília is. Ha elég érett gyümölcsökből készül, az édesítésre nem is lesz szükség.A receptért köszönet Gittának!

Amúgy az avocado gyümölcs és zöldség is egyaránt, sőt rengeteg vitamint, valamint káliumot, vasat,kálciumot, magnéziumot,foszfort is tartalmaz, emiatt kitűnő antioxidáns és jó hatással van a szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is.

(Forrás: hazipatika.com)

Szerző: Bio-Ritmus  2014.04.01. 13:06 Szólj hozzá!

Címkék: egészség csoki desszert nyers

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr355888995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása