Citromfagyi,citromfagyi: az egyik gyermekkori kedvenc fagyim. Szerintem ez a második legjobb dolog, ami egy citrommal történhet. (Természetesen az első helyen nálam a limoncello áll...:DDD) Bár, ha jól emlékszem, igazán jó fagyit már csak felnőttként, az olasz tengerparton ettem. Az az igazi krémes jeges csoda, amit csak a csizmalakók képesek készíteni.
A kérdés tehát adott volt, azaz: hogy tudnám én azt itthon megalkotni? Többféle fagyi-receptet is kipróbáltam már, de a legjobbra véletlenül akadtam rá, mégpedig úgy, hogy nekiálltam lemon curd-öt készíteni, aztán félúton meggondoltam magam. Íme, az olasz fagyirecept angol citromkrémből:
Krémes citromfagyi recept:
Hozzávalók:
- lemon curd (http://ritmusakonyhaban.blog.hu/2010/11/19/nagyon_brutalis_citromkrem_recept_lemon_curd))
(még mindig nem enged beilleszteni..:((( )
- tejszín vagy mascarpone
Elkészítés:
A fent említett módon lemon curd-öt készítünk, kivéve, hogy a végén nem tesszük hozzá a vajat. Hagyjuk kicsit hűlni, majd kb. fele mennyiségben tejszínt keverünk hozzá. Mehet is a fagyasztóba, majd pár óra múlva a fagyigépbe, ahol majd elnyeri végső, krémes állagát! Mondhatom, isteni lett!