Citromfagyi,citromfagyi: az egyik gyermekkori kedvenc fagyim. Szerintem ez a második legjobb dolog, ami egy citrommal történhet. (Természetesen az első helyen nálam a limoncello áll...:DDD) Bár, ha jól emlékszem, igazán jó fagyit már csak felnőttként, az olasz tengerparton ettem. Az az igazi krémes jeges csoda, amit csak a csizmalakók képesek készíteni.

A kérdés tehát adott volt, azaz: hogy tudnám én azt itthon megalkotni? Többféle fagyi-receptet is kipróbáltam már, de a legjobbra véletlenül akadtam rá, mégpedig úgy, hogy nekiálltam lemon curd-öt készíteni, aztán félúton meggondoltam magam. Íme,  az olasz fagyirecept angol citromkrémből:

Krémes citromfagyi recept:

Hozzávalók:

- lemon curd (http://ritmusakonyhaban.blog.hu/2010/11/19/nagyon_brutalis_citromkrem_recept_lemon_curd))

 (még mindig nem enged beilleszteni..:((( )

- tejszín vagy mascarpone

Elkészítés:

A fent említett módon lemon curd-öt készítünk, kivéve, hogy a végén nem tesszük hozzá a vajat. Hagyjuk kicsit hűlni, majd kb. fele mennyiségben tejszínt keverünk hozzá. Mehet is a fagyasztóba, majd pár óra múlva a fagyigépbe, ahol majd elnyeri végső, krémes állagát! Mondhatom, isteni lett! 

Szerző: Bio-Ritmus  2011.06.15. 18:04 3 komment

Címkék: fagyi citrom

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr682986747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pixiepie 2011.06.16. 08:16:12

Jujj de jól hangzik! Szerintem ezt még a héten kipróbálom. :) Bár nem akarok kötözködni, de szerintem ha nem tettél a curd-höz vajat, viszont tejszínt igen, akkor hívhatod nyugodtan mousse-nak is. :)))

Bio-Ritmus 2011.06.16. 12:13:14

@Pixiepie: Köszi, mindegy hogy hívjuk, mindenképpen nagyon finom..:D (amúgy nem tudtam, köszi!) Most készül narancsból is, ezt is érdemes kipróbálni!

Pixiepie 2011.06.16. 16:43:46

Á, igazából én sem értek hozzá, csak ezt véletlenül tudtam. :))) A narancsos is izgi lehet!
süti beállítások módosítása