Biztosan van jobb dolog is, mint reggelente a habos kávénkat egy szelet finom sütivel vagy egy jófajta muffinnal elfogyasztani, de néha úgy érzem, nem sok! :DDD Ezért szeretem, ha máskor nem, hát hétvégén legyen meg ez a kis apró örömöcske. 

Amúgy pedig muffint készíteni annyira szemérmetlenül egyszerű,hogy talán a legnagyobb feladatot a csokoládé apró darabokra tördelése jelenti ezen muffin esetében. A többiében a papírkapszlik előkeresése, ill. megtalálása! :D

Leszögezném, talán ez a sütemény az egyetlen, amiből én is tudok egynél többet benyomni, bár egyeseknek nem esik nehezére a 4-5 db sem! Annyira Sacher-torta ízű, hogy csak na! Igazi házi baracklekvárral és jó vastag csokimázzal a tetején jó szolgálatot tehet sürgető édességhiány jelentkeztekor! :D

Na, azért a diétába nem illeszthető bele, nem egy lájtos desszert, tele 2-féle csokival meg lekvárral, de hát ugye nem muszáj belőle halálra zabálni magunkat! :D 

Sacher-muffin:

Hozzávalók:

- 10 dkg tejcsokoládé

- 15 dkg vaj

- 2 tojás

- 15 dkg nádcukor/cukor

- 10 dkg + 3 ek. baracklekvár (tetejére)

- 15 dkg liszt

- 1 ek. kakópor

- fél kk. sütőpor

- 1 csipet só

Máz:

- 20 dkg étcsokoládé

- 5 dkg vaj

Elkészítés:

Bemelegítésként melegítsük elő a sütőt 175 fokra és a muffin-tepsibe tegyünk papírkapszlikat. Az apróra tördelt csokit gőz felett olvasszuk meg a vajjal. Közben a tojásokat a cukorral meg a kis sóval keverjük habosra, majd öntsük hozzá a közben kihűlt csokis-vajas keveréket.

Keverjük bele a baracklekvárt, a kakaóport, a sütőport meg a lisztet is. Nem kell nagyon kidolgozni, ez a titka a jó muffin-tésztának, csak kanalazzuk bele a kapszlikba.( Kb. félig töltsük meg őket, mert sütés közben úgyis nőni fognak.) Majd 175 fokon 20-22 perc alatt megsütjük.

Ezalatt az étcsokit a vajjal olvasszuk meg szintén gőz felett (lehetőleg ugyanabban a tálban, amiben előzőleg a tejcsokit, hacsak nem vagyunk mazochisták, vagy megszállottan szeretünk mosogatni), s ha a muffinok kihűltek kissé, a tetejüket kenjük be baracklekvárral, majd arra csorgassuk rá az olvasztott csokit.

Kb.fél-egy óra alatt fogyasztásra kész állapotba kerül. Tessék kipróbálni! Tényleg imádtuk! Az eredeti recept Stahl Judit: Gyors muffinok c. könyvéből származik.

Szerző: Bio-Ritmus  2011.03.17. 18:27 3 komment

Címkék: édes csoki muffin desszert lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr322748009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinkcsoki 2011.03.18. 13:44:09

Végre én is tudok hozzászólni!:)
(csak most regisztráltam az indapasshoz)
Ilyet még nem ettem, (pedig rengeteg muffin fogy nálunk!) Nagyon jól hangzik a tetejére olvasztott csoki!!!

Bio-Ritmus 2011.03.18. 13:52:29

@Pinkcsoki: Köszi, akkor mindenképpen próbáld ki! Nagyon nagy kedvenc nálunk!

Pinkcsoki 2011.03.24. 09:32:54

Gondoltam Rád egy díjjal :))
süti beállítások módosítása