Most gyorsan tegye fel a kezét az, aki a karácsonyi több napos konyhai karantén után még mindig szeretne órákat szöszmötölni az ételekkel? :D Igazán elvetemült és őrülten kreatív hobby-szakácsok is pihenni szeretnének inkább picit. Tehát akkor most jöhetnek a "gyorsan valami finomat és egészségeset" receptek, amik leginkább az én kedvenceim!
Még alig "zárta be az ajtót maga után a karácsony", máris mindenki a szilveszterre készül. Csak a karácsonyfa és pár alatta felejtett csomagolópapír-darabka jelzi a háromnapos ünnep megvoltát. (Különben meg nem is biztos, hogy megérem a szilvesztert, mert amilyen lendülettel nagylányom az előbb letette a hófehér ünnepi terítőre a kávémat... hát..majdnem megállt a szívem! Gyorsan írok is még pár szilveszteri receptet! :D ) Jöjjön az első, ami biztosan sikert arat!
Mediterrán tojássaláta:
Hozzávalók:
- 8 db főtt tojás
- 3-4 szál újhagyma, esetleg snidling
- 4-5 db csemegeuborka
- kb. 1 dl majonéz
- 2 ek dijoni mustár
- 2 kk. kapribogyó
- pár db olajbogyó felaprítva
- néhány csepp tabasco-szósz
- néhány csepp citromlé vagy lime-lé
- felaprított zöldfűszerek (petrezselyem)
- só, bors
Elkészítése:
A főtt tojást, az uborkát , az újhagymát és a petrezselymet összeaprítjuk és hozzákeverjük a kapribogyót, a majonézt, a mustárt, majd meglocsoljuk a levekkel. Sózzuk-borsozzuk. Kész!
Sima pirítósra kenve fogyasszuk! Ha van ideje pár órát állni, még jobb! A kiinduló receptért köszönet Hugh Fearnley-nek (River Cottage) és Mézesmadzagnak!