Most gyorsan tegye fel a kezét az, aki a karácsonyi több napos konyhai karantén után még mindig szeretne órákat szöszmötölni az ételekkel? :D Igazán elvetemült és őrülten kreatív hobby-szakácsok is pihenni szeretnének inkább picit. Tehát akkor most jöhetnek a "gyorsan valami finomat és egészségeset" receptek, amik leginkább az én kedvenceim! 

Még alig "zárta be az ajtót maga után a karácsony", máris mindenki a szilveszterre készül. Csak a karácsonyfa és pár alatta felejtett csomagolópapír-darabka jelzi a háromnapos ünnep megvoltát.  (Különben meg  nem is biztos, hogy megérem a szilvesztert, mert amilyen lendülettel nagylányom az előbb letette a hófehér ünnepi terítőre a kávémat... hát..majdnem megállt a szívem! Gyorsan írok is még pár szilveszteri receptet! :D ) Jöjjön az első, ami biztosan sikert arat!

Mediterrán tojássaláta:

Hozzávalók:

- 8 db főtt tojás

- 3-4 szál újhagyma, esetleg snidling 

- 4-5 db csemegeuborka

- kb. 1 dl majonéz 

- 2 ek dijoni mustár

- 2 kk. kapribogyó

- pár db olajbogyó felaprítva

- néhány csepp tabasco-szósz

- néhány csepp citromlé vagy lime-lé

- felaprított zöldfűszerek (petrezselyem)

- só, bors

Elkészítése:

A főtt tojást, az uborkát , az újhagymát és a petrezselymet összeaprítjuk és hozzákeverjük a kapribogyót, a majonézt, a mustárt, majd meglocsoljuk a levekkel. Sózzuk-borsozzuk. Kész!

Sima pirítósra kenve fogyasszuk! Ha van ideje pár órát állni, még jobb! A kiinduló receptért köszönet Hugh Fearnley-nek (River Cottage) és Mézesmadzagnak!

Szerző: Bio-Ritmus  2010.12.27. 11:24 Szólj hozzá!

Címkék: saláta tojás egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr952541482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása