Igen-igen, a legjobb dolgok mindig "véletlenül" születnek! :D Gondoljunk csak pl. a fordított süteményre! Nekem eszembe nem jutott volna narancslikőrt önteni a karamellkrémhez... Tényleg nem!
Csak szokás szerint elfelejtettem, hogy ugyanabban az üvegben, amiben a sürített tej volt, abba öntöttem vissza a kész "Crema di mandarinetto"-t, azaz a krémes-tejszínes mandarinlikőrt. Ott lapult a hűtőben. Én meg gondoltam, most nem házitejből készítem a karamellkrémet karácsonyra, hanem sürített tejből... Ennyi a történet! És mit ne mondjak? Valami fergeteges, sűrű, narancsos-mandarinos illatú aranybarna dulce de leche, azaz karamellkrém a végeredmény! Igazi karácsonyi krém! Jó lesz majd muffinok tetejére locsolgatni, pohárkrémeket megkoronázni, de akár önmagában elkanalazgatni is! :D
Az elkészítését egyszer már leírtam, itt megtalálható. Annyit módosítottam rajta, hogy tej helyett sürített tejjel és hát mandarinlikőrrel készült, a szódabikarbóna helyett pedig 10 dkg vajat is hozzákevertem.
Akinek éppen nincs kéznél mandarinlikőr és szeretne egy igazán ütős karamellkrémet készíteni, javaslom, tegyen hozzá reszelt mandarin- vagy narancshéjat, illetve akár ilyen aromákat, de tehet hozzá gyümölcs-pálinkát is! Bár az alkohol úgyis elillan a készítése során! Jó kísérletezgetést mindenkinek!