Igen, ezt a két- Amalfi-partról származó kis kupicányi- limoncellót, amit most készítettem, mindjárt meg fogjuk inni! :D   De előbb még pótlom az elmaradásomat, nevezetesen a likőr készítésének befejező mozzanatát. 

 "Még nem telt el a két hét? Mikor telik már le? Most már biztos jó lesz! " -ilyen és ehhez hasonló mondatokkal telt el a két hét, amíg várnunk kellett a citromok áztatására, na de azért nehezen bár, de mégis eltelt az idő.

A citromok héja átadta gyönyörűséges nap-sárga színét az alkoholnak! Az eredeti recept szerint, ami az előző bejegyzésemben található (itt), 6 nap áztatást ír, de mivel nem 96%-os alkohollal készítettem, jobbnak láttam azt meghosszabbítani. Cseppet sem ártott neki! 

Limoncello 2. rész:

Szóval most cukorszirupot készítettem 5 dl vízből és 30 dkg cukorból, ami annyit tesz, hogy addig forralgatjuk együtt, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanálról nem folyik le a szirup, hanem vastagon bevonja.

Ekkor a citromos keveréket leszűrjük, majd ha a szirup kihűlt, hozzákeverjük! Limoncello kész! Nekem a fenti mennyiségből majdnem 1,5 liternyi lett. Érdemes különleges alkalmakkor fagyasztóba tenni és jéghidegen szervírozni! Kitűnő aperitiv  vagy akár remek gasztroajándék is lehet karácsonykor!

Igen, drágám, megyek már koccintani!! :DDD

Szerző: Bio-Ritmus  2010.12.12. 20:09 Szólj hozzá!

Címkék: alkohol citrom gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr272511620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása