Igen, ezt a két- Amalfi-partról származó kis kupicányi- limoncellót, amit most készítettem, mindjárt meg fogjuk inni! :D De előbb még pótlom az elmaradásomat, nevezetesen a likőr készítésének befejező mozzanatát.
"Még nem telt el a két hét? Mikor telik már le? Most már biztos jó lesz! " -ilyen és ehhez hasonló mondatokkal telt el a két hét, amíg várnunk kellett a citromok áztatására, na de azért nehezen bár, de mégis eltelt az idő.
A citromok héja átadta gyönyörűséges nap-sárga színét az alkoholnak! Az eredeti recept szerint, ami az előző bejegyzésemben található (itt), 6 nap áztatást ír, de mivel nem 96%-os alkohollal készítettem, jobbnak láttam azt meghosszabbítani. Cseppet sem ártott neki!
Limoncello 2. rész:
Szóval most cukorszirupot készítettem 5 dl vízből és 30 dkg cukorból, ami annyit tesz, hogy addig forralgatjuk együtt, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanálról nem folyik le a szirup, hanem vastagon bevonja.
Ekkor a citromos keveréket leszűrjük, majd ha a szirup kihűlt, hozzákeverjük! Limoncello kész! Nekem a fenti mennyiségből majdnem 1,5 liternyi lett. Érdemes különleges alkalmakkor fagyasztóba tenni és jéghidegen szervírozni! Kitűnő aperitiv vagy akár remek gasztroajándék is lehet karácsonykor!
Igen, drágám, megyek már koccintani!! :DDD