Első tányér: 2 spagettiskanál tészta kimer, 3 húsgombóc ráültet, 4 kanál paradicsomszósz meglocsol, parmezán tetejére ráreszel.. 1-2-3-csííz ... Füttyszó (csúnya szó kifütyül)..beleolvadt a sajt...Füttyszó, csapkodás... Újratervezés! :D Kemény szicíliai hangulat :DDD !!
Második tányér: 2 spagettiskanál tészta kimer, 3 gombóc csücsül ...undsoweiter, undsoweiter...1-2-3-csííz és fotó katt! Fellélegzés, nagy sóhaj, na végre, kép megnéz... Füttyszó... paradicsomszószos lett a tányér széle...Újratervezés!...
Harmadik tányér:2 spagettiskanál... Ebből elég!!!
Végső konklúzió (ebéd után, nyugodtan): meg kéne tanulni végre normálisan fotózni!!!
Ennyi mérgelődés után érdekel még valakit, hogy az íze az tényleg nagyon jó volt?!! A receptet egyébként 2 nappal ezelőtt a TV-paprikán (kötelező! :D) láttam a Catherine olasz konyhája c. műsorban. Vitatkoznék azzal, hogy ez nem polpetti, mert a szó húsgolyókat jelent, úgy tudom, de ez most mellékes. Megfőztem és finom, érdemes kipróbálni!
Hamis polpetti alias padlizsángombóc recept:
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy maréknyi reszelt parmezán v. grana padano
- 1 nagyobb tojás sárgája
- 1-2 ek olívaolaj
- zsemlemorzsa- amennyit felvesz
- só, bors
Elkészítése:
A padlizsánokat sütőben kb. 45 perc alatt magas hőfokon megsütjük. (előtte megszurkáljuk) Ha picit hűlt, a belsejét kiszedjük, villával vagy késsel összeaprítjuk és belekeverjük a többi hozzávalót is. Vizes kézzel gombócokat formázunk és kevés olajon megsütjük. Nem kell sok idő hozzá, mert a padlizsán már előtte megsült!
Paradicsomszószos (recept itt) spagettivel tálaljuk, tetejére még parmezánt reszelhetünk. Közepesen testes jóféle vörösbort ajánlok mellé!
Jó étvágyat hozzá!