Azt gondolom, ha egy ételt egy héten belül kétszer is "visszatapsolják" otthon, akkor az az étel igazán jól sikerült. És tényleg, ez a hamburger igazán jó ötlet volt, mert megbeszéltük, többet abba a bizonyos gyorsétterembe már csak kávézni megyünk! :D Azt is csak a "mekis-feeling" miatt! Még a sültkrumplit kellene valami módon reformosítani, de ez mindenképpen nehéz ügy, mert maximum a sütőben sütést tudom elképzelni. Vagy talán a krumpli helyett lehetne egy hasonló zöldségfélét használni, de azt meg biztosan kiszúrják a csajok.. :D Na, ez még a jövő zenéje! Tuti, hogy fogok találni erre is valami jó alternatívát, mint ahogy a ketchup-öt is már sikerült "leklónozni" házilag! Amúgy a szósz receptjét Fűszeres Eszter oldalán találtam, a húspogácsát pedig a zuram dobta össze!
Hamburger húspogácsa recept:
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 ek. ketchup
- 1 ek. mustár
- 1 ek. worcestershire szósz
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, húspogácsákat formázunk és száraz serpenyőben kisütjük. (van már benne olaj).
Hamburgerszósz recept:
Hozzávalók:
- 1 rész majonéz (lehet házi)
- fele annyi ketchup
- felaprított lilahagyma ízlés szerint
- nagyon apróra vágott csemege uborka (mint a hagyma)
Elkészítése:
Összevegyítünk minden hozzávalót és picit hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Házilag készült hamburgerzsemlébe tesszük salátával, zöldségekkel együtt (ahogy szeretjük). Mi tettünk bele csirkemájat is, valami felséges! Próbáljátok ki! A gyerekek odalesznek érte!