Nincs még igazán karácsonyi hangulatom. De minden évben már november elején elkezdek gondolkodni az ajándékokon, aztán addig-addig halogatom a dolgot, hogy mégis kapkodás lesz a vége... Vagy majd elfog a "csak ezen is legyünk már túl" hangulat, és az ünnep varázsa ismét a ködbe veszik :(  

Ámde álljunk már optimistán és örömmel várakozóan ehhez a gyönyörű ünnephez! :D  A kellő ráhangolódáshoz néha egy-egy illat is elég...

A most következő ötletet Dulminánál találtam és egyből megtetszett, mert pillanatok alatt elkészíthető, nem igazán kerül sokba és mindenki saját kedve szerint választhatja meg a belevalókat. Az illata pedig igazán emlékeztet a karácsonyra... Nem utolsó dolog az sem, hogy szépen feldiszített fémdobozba rakva egy elegáns gasztroajándék is válhat belőle!

Karácsonyi teakeverék:

Hozzávalók:

- szálas zöld/fekete tea

- szárított narancs- és/vagy citromhéj

- szárított bodza/ áfonya / csipkebogyó  

- szárított alma /birsalma

- szegfűszeg

- fahéj

- esetleg kardamom-mag

Elkészítése:

Annyi előkészületet igényel csak, hogy a felhasználni kívánt száritmányokat 1-2 nappal előtte radiátor felett, vagy kandalló tetején, esetleg sütőben (60 fokon) kiszárítjuk. Az egészet ízlés szerinti arányban összekeverjük és állni hagyjuk.

Az ízek pár nap alatt már összeérnek, ekkor kóstoljuk meg, s ha szükséges, valamelyik összetevőből még rakjunk hozzá. Mennyei illattal és ízzel fog elvarázsolni!

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.10. 10:14 Szólj hozzá!

Címkék: alma karácsony tea citrom narancs keleti

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr212437914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása