Régi emlékeimben él nagymamám, aki minden egyes családi összejövetelnél órákat állt a tűzhely mellett és nemcsak sokféle ételt,hanem legalább ugyanannyi desszertet is készített. A rá való emlékezés duplán aktuális, egyrészt ma van halottak napja, másrészt 2 napja lett volna 96 éves! De a hétvégén nemcsak emiatt jutott eszembe, hanem a rengeteg főzőcskézés miatt is... Rájöttem, ha rossz a szervezés,ebben nagyon el lehet fáradni, ezért el is határoztam, a jövő héttől nagyobb teret biztosítok a gyerekeknek is, főként,hogy már nem is annyira gyerekek, meg kitört az őszi szünet is :D.

A mai menü egyik fogása volt ez az étel, bár 2 napja is tésztából készült, úgy jött ki a lépés, hogy a mai is. De emiatt senki sem panaszkodott! 

Házi tagliatelle erdei gomba mártással:

Tagliatelléhez:

- 50 dkg liszt (legjobb a durumliszt)

- 3 tojás

- kevés langyos víz

Elkészítése:

Az előző posztban már írtam a tészta készítéséről, most "beszéljenek" inkább a képek:

És a kész tagliatelle:

Erdei gomba mártás:

- kb. 1 kg erdei gomba (ami éppen terem, ehető és nem mérgező! :D ) pereszke,      rókagomba, gereben, tinórú, vargánya..

- 1 hagyma

- 4-5 gerezd fokhagyma

- olívaolaj

- 2 dl tejszín

- zöldfűszerek: kakukkfű, zsálya

- só, bors 

Elkészítése:

Már itt írtam a gombamártás készítéséről, csak most a tészta miatt egy kis tejszínnel dúsítjuk a mártást a vaj helyett. Ha a gomba elkészül, ráérünk a tésztát akkor a forró vízbe tenni,mert a házilag készült tésztának elég 1 perc főzési idő. Ha leszűrtük, olívaolajjal locsoljuk meg, nehogy összeragadjon! Íme a végeredmény:

Ha szeretjük, tetejére reszelhetünk vagy forgácsolhatunk kevés parmezánt!

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.01. 16:24 Szólj hozzá!

Címkék: hagyma gomba fokhagyma tészta egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr552413882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása