Bár mostanság megkedveltem a főzőcskézést,de azért nem arról vagyok híres,hogy egész napomat a konyhában tölteném. Pláne nem egy süti kedvéért! Ezért örömmel olvasgattam a morzsás süti, flancosabb nevén: crumble készítéséről. És tényleg 5 perc kell csak az előkészületeknek, a többit a sütő fél óra alatt megteszi helyettünk. Legutoljára Reninél láttam egy nagyon jó receptet, de mindenki maga eldöntheti, mivel szeretné ízesíteni... Így tettem én is:
Őszibarackos-almás crumble:
- 3-4 db alma
- 3-4 db barack
- fél citrom leve
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 25 dkg liszt (nekem fele zabpehelyliszt volt)
- 25 dkg barna nádcukor
- 15 dkg vaj
- 0,5-1 dl rum v. ízesített vodka (jó minőségű)- el is hagyható
- 1 kk. őrölt kardamom -ez sem muszáj, csak én szeretem :D
Elkészítése:
Gordon stílusában,mert így tuti 5 perc:
Gyümölcs meghámoz,apróra kockáz-KÉSZ! Egy tálban fűszerekkel, citromlével, alkohollal összekever-KÉSZ! Gépbe: liszt-vaj-cukor-só :turmix 1,2,3 -KÉSZ! Gyümi kis tálkákba pakol, tetejére lisztes massza ráterít-KÉSZ! Be a sütőbe 200 fokra- 40 perc- KÉSZ!
És really:
Ha valakinek ez túl értelmetlen lenne, kérem, írjon!!! Szívesen leírom Nigella-stílusban is :D.