Nem tudom, ismeritek-e a sötét trombitagombát? Mostanában rengeteg terem belőle. Mi sokáig azt hittük,hogy nem ehető,aztán egyik ismerősünk felhívta rá a figyelmet,s azóta megkedveltük ezt a jóféle fűszergombát. Ilyen vargánya-szegény időkben különösen jó dolog szedni,mert sokan nem ismerik,vagy nem szeretik,emiatt a sikerélmény garantált! A szakértők szerint nem téveszthető össze semmivel:

Néhol egész nagy példányok is vannak:

Szárítva is kiváló, jól vizsgázik húsok pácolásában, valamint pl. töltött húsokhoz is igen jó. Mivel sok helyen olvastam, hogy Olaszországban a szarvasgombához hasonló módon használatos, ezért alkottuk meg az alábbi kuriózumokat belőle:

"Gombakaviár":

Hozzávalók:

-szárított sötét trombitagomba

-jó minőségű olívaolaj

Elkészítése:

A gombát nagyon apróra vágjuk,mintha fűszernövényeket aprítanánk:

 Apró befőttes üvegbe tesszük és felöntjük olívaolajjal. Néhány nap érlelés után lesz az igazi. Nálunk nem éri meg azt az időt,mert folyamatosan kóstolgatjuk :DDD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fokhagymás pirított kenyérre kenve a legjobb!! Én még tettem volna hozzá kakukkfüvet és zsályát ízesítésként, de lehet,hogy akkor a gomba-íz nem érvényesül..

Szerző: Bio-Ritmus  2010.10.02. 13:31 Szólj hozzá!

Címkék: gomba krém gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr302339308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása