Hát milyen már egy jó kis vasárnapi ebéd desszert nélkül? Ugye, hogy nem az igazi! :D Bizony, már mindannyian friss bogyós gyümölcsös édességre vágyunk: epresre, málnásra meg feketeszedresre.. Jöhetne akár fagyiban vagy pohárkrémként, de lehetne granitaként a jó forró nyári napokon..

Na, vissza a földre, maradjunk a realitásnál, mert sajna ez most nem megvalósítható a bolygónk eme 4 évszakos oldalán, így nagy nehezen (közben nagyon szidva az időjárásért felelős személyt), de mégiscsak kiegyeztünk egy baromira csokis édességben, ami pillanatok alatt össze is dobható! 

Amióta tudom, hogy a bolti csokipuding nem más, mint keményítő és kakaópor (no meg némi E-... keveréke), azóta nem vásárolok ilyent, hanem itthon keverem ki és láss csodát, jóval finomabb puding lesz mindig a végeredmény! :D Mily meglepő?! :D Végülis csokis édességet is lehet nyáron kanalazgatni, legfeljebb beöltözve kiülünk a februári napsütésbe, napszemüveget teszünk és karibi zenét hallgatunk..:DDD

Házi csokipuding:

Hozzávalók:

- fél liter tej

- 2-3 ek. étkezési keményítő (lehet helyette lisztet is használni, én most felerészben rizslisztet tettem bele)

- 3-4 ek. nádcukor/cukor

- 2 ek. kakaópor

- 10 dkg csokoládé (ét- vagy tej, amelyiket szeretjük)

- 8-10 dkg vaj

- diszítéshez néhány db. babapiskóta

Elkészítés:

Egy lábosban- ha nem kívánunk duplán mosogatni, akkor abban, amelyikben főzni fogjuk- összekeverjük a keményítőt (lisztet), a kakaópor és a cukrot, majd kis tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűsödésig főzzük. Közben a csokit is beledaraboljuk.

Ha levettük a tűzről, a vajat is belekockázzuk és jól elkeverjük benne. Babapiskótával bélelt desszertes poharakba csorgatjuk és kihűtjük. Persze díszíthetjük tejszínhabbal és mandarinnal vagy egyéb gyümölcsökkel is. Az egész művelet nem tartott tovább negyed óránál!  

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.27. 14:39 1 komment

Címkék: édes csoki desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr942694871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörös áfonya 2011.02.28. 14:19:28

Az elsőőő helyet Krisztának és Andinak ajánlom,meg küldöm ezt a finom csokikrémet ajcsiba:)
süti beállítások módosítása