Nos, ezek a kis gyönyörűségek életben még sokkal-sokkal szebbek voltak, mint a fotón! Ráadásuk egyik valóban nagyon kedvelt távoli unokatesóm apujának szülinapi partijára készültek, így a visszajelzésekből azt is tudom, hogy valóban finomak is lettek, nemcsak guszták!

A recept is tőle származik, a "Sütés nagy enciklopédiája" c. könyvből küldte át nekem. És mivel a tésztájának is igen jó lett az állaga, valószínűleg ezentúl én is gyakran fogom használni másfajta töltelékkel is akár. 

Mint a címben említettem, most 2-fajta készült belőle: olívabogyós és parajos-fetás változat született. El tudnám képzelni paradicsomos-mozzarellás, vagy akár zöldfűszeres- sajtkrémes variációját is... Majd legközelebb..

Minicipó recept:

Hozzávalók:

- 4 dkg friss élesztő

- 60 dkg liszt (teljes kiőrlésűvel is jó!)

- 3 ek. olívaolaj

- 2 ek. provence-i fűszerkeverék (akár házilag is!)

- 1 kk. só

Elkészítés:

Az élesztőt kevés vízben vagy tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet a fűszerkeverékkel, a sóval és az olívaolajjal elkeverjük, majd a felfuttatott élesztő is jöhet hozzá. (szerintem szárítottal is működik).

Most egy óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd 25-30 kisebb golyót formázunk belőle. Sütőpapírra téve ujjunkkal mélyedéseket készítünk a közepébe, megtöltjük és újabb 15 percre ismét magára hagyjuk. 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

 

A tölteléke nagyon egyszerű: Az olajbogyót villával összenyomjuk vagy turmixgéppel pürésítjük. Hozzákeverünk darált mandulát, kevés krémsajtot, esetleg ricottát vagy túrót. Másik variáció: A fetát villával összenyomjuk, paraj-levélkéket tépkedünk hozzá, majd krémsajttal kenhetővé keverjük. 

Mindenki olyan tölteléket tehet bele, amit szeretne, vagy éppen ami van otthon. Lehet csak sima sajtkrémmel is készíteni és olívával díszíteni.. A variációk száma végtelen...

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.24. 16:04 4 komment

Címkék: kenyér sajt olajbogyó feta paraj

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1002610010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2011.01.25. 21:17:28

Kedves Ritmus!
Sok szeretettel vár nálam egy díj, nézz be hozzám :)
eshobbychef.blogspot.com

Bio-Ritmus 2011.01.26. 10:30:51

@Hobbychef: Már nálad is megköszöntem, hát itt is köszönöm!!!

hzias2.blogspot.com 2011.01.27. 15:47:37

Kedves Bio-Ritmus!
Egy díjat szeretnék Neked továbbadni, kérlek nézz be hozzám. Üdv. Maria

Bio-Ritmus 2011.01.27. 16:05:12

@hzias2.blogspot.com: Köszönöm szépen, Mária Neked is!!
süti beállítások módosítása