Az "oszd meg és uralkodj" elve szerint hagytam a zuramat kiteljesedni a konyhában. Amúgy is el kell ismerni, hogy igazán jó húsételt általában inkább a férfiak tudnak készíteni! (Bocsánat a nem szabályt erősítő kivételtől!)

Részemről ez nem okozott akkora problémát, mivel már régóta mérsékelt lelkesedéssel viseltetek a húsok irányában. Csak a család fenyegetett meg, ha felteszem, írjam ám meg, hogy nem én kreáltam a képen látható gyönyörűséget! Hát megírtam :D. 

Egyébiránt a kiskukta szerepét azért megkaptam, kellet zöldfűszereket aprítani, prosciuttót elővenni, keze alá adogatni...stb. A mosogatásban viszont buzgón segített. (A mosogatógép is!) A recept egyébként a Dr. Oetker Szakácskönyvtár c. könyvből származik-kissé átalakítva.

Zöldfűszeres sertéssült:

Hozzávalók:

- kb. 1 kg karaj

- 2 fej hagyma 

- zöldfűszerek, ha lehet, friss: rozmaring, bazsalikom, petrezselyem....

- 2-3 ek mustár (fele dijoni legyen)

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors

- esetleg pár kanál olívaolaj

- 1 kis csomag prosciutto a tetejére

Elkészítése:

A töltelékhez a felaprított zöldfűszereket az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a mustárral elkeverjük, sózzuk-borsozzuk, esetleg nagyon kevés olívaolajjal higítjuk és állni hagyjuk.

Az előkészített karajt éles késsel hosszában kissé bevágjuk és a tölteléket a bevágásba töltjük, majd az egész oldalát vastagon bekenjük vele. Hústűvel összetűzzük, nehogy szétváljon!

Tetejére a prosciuttót rápakoljuk, húslevest öntünk alá és 200 fokos sütőben először alufóliával letakarva kb. 1,5 óráig sütjük. A végén még 10 percet-negyed órát grillezzük, közben a levével locsolgatjuk.

Rövid pihenés után felszeleteljük és sült burgonyával tálaljuk. A visszamaradt levét összefőzve isteni mártás készülhet mellé.

Nemcsak melegen, hanem hidegen is nagyszerű még több nap után is! Jó étvágyat!

 

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.04. 19:35 2 komment

Címkék: hús zöldfűszer

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr852560717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hobbychef 2011.01.05. 11:38:10

Gratulálok a zuradnak!
eshobbychef.blogspot.com
süti beállítások módosítása