Nem keverem a szezont a fazonnal, vagyis nem a zellerkrémleves színére akartam utalni a vörös és fehér címmel, hanem az alábbi kép ihlette:

Ő Zsömi, a perzsacicus. Már tavaly is kipróbálta a havon járást, de idén sem járt nagyobb sikerrel, megmaradt a bátortalan hozzáállása az ismeretlen fehér hideg valamihez. "Most inkább szeretnék visszamenni a melegbe! "- mondta a nézésével...  Ő ezt kapta a Mikulástól. Dupla örömöt! :D Örült, amikor kijöhetett és még jobban, amikor meg be! :DDD  

Mi pedig ennek örömére zellerkrémlevest ettünk! :D Mondjuk, gyerekkoromban meg nem ettem volna, de most nagyon kedvelem. Nem kell fintorogni, ez tényleg finom lett, érdemes kipróbálni:

Zellerkrémleves recept:

Hozzávalók:

- 2 közepes zeller

- 1 db krumpli

- 1 db alma

- 1 kis fej hagyma vagy 1 db póréhagyma

- kis olívaolaj

- kb. 1-1,5 liter húsleves

- só, bors, szerecsendió

- pár csepp tökmagolaj a tálaláshoz

Elkészítése:

A zellert, a krumplit, az almát és a hagymát feldaraboljuk, majd kevés olívaolajon- az alma kivételével- megfuttatjuk és felöntjük a húslevessel. Negyed óráig főzzük, majd hozzáadjuk az almát és még 5-10 percig kis lángon pároljuk. Ezután botmixerrel pürésítjük, sózzuk-borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá. Aki szereti, pár kanál tejszínt is keverhet bele. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk! Ha piritóst is adunk mellé, teljesen elég vacsorára!

Szerző: Bio-Ritmus  2010.12.07. 09:34 Szólj hozzá!

Címkék: alma burgonya leves zeller egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr172497636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása