Nem keverem a szezont a fazonnal, vagyis nem a zellerkrémleves színére akartam utalni a vörös és fehér címmel, hanem az alábbi kép ihlette:
Ő Zsömi, a perzsacicus. Már tavaly is kipróbálta a havon járást, de idén sem járt nagyobb sikerrel, megmaradt a bátortalan hozzáállása az ismeretlen fehér hideg valamihez. "Most inkább szeretnék visszamenni a melegbe! "- mondta a nézésével... Ő ezt kapta a Mikulástól. Dupla örömöt! :D Örült, amikor kijöhetett és még jobban, amikor meg be! :DDD
Mi pedig ennek örömére zellerkrémlevest ettünk! :D Mondjuk, gyerekkoromban meg nem ettem volna, de most nagyon kedvelem. Nem kell fintorogni, ez tényleg finom lett, érdemes kipróbálni:
Zellerkrémleves recept:
Hozzávalók:
- 2 közepes zeller
- 1 db krumpli
- 1 db alma
- 1 kis fej hagyma vagy 1 db póréhagyma
- kis olívaolaj
- kb. 1-1,5 liter húsleves
- só, bors, szerecsendió
- pár csepp tökmagolaj a tálaláshoz
Elkészítése:
A zellert, a krumplit, az almát és a hagymát feldaraboljuk, majd kevés olívaolajon- az alma kivételével- megfuttatjuk és felöntjük a húslevessel. Negyed óráig főzzük, majd hozzáadjuk az almát és még 5-10 percig kis lángon pároljuk. Ezután botmixerrel pürésítjük, sózzuk-borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá. Aki szereti, pár kanál tejszínt is keverhet bele. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk! Ha piritóst is adunk mellé, teljesen elég vacsorára!