Először is az utolsó szóval (még nem jogán :D) kezdeném. A Margarita a mexikóiak kedvelt koktélja: narancslikőr némi lime-vagy citromlével felöntve és jól összerázva tequilával vagy mezcallal . Ez utóbbi szintén agavé-pálinka ill. párlat. Megtalálható benne egy picike élőlény, nevezetesen a kukac szárított formában.Egyszer bátor voltam (majdnem mindig!), és megkóstoltam! Hát nem értem, mit esznek ezen ott Mexikóban? :DDD  

Na, italtörténetből mára ennyi, foglalkozzunk inkább az étellel, amely szintén onnét való. A guacamole alapja az avocado. Bár  sokféle elkészítési formája ismert, én igazán a Stahl-féle egyszerű összeállítását kedvelem. Amit mindig eltúlzok benne, az a fokhagyma és a chili mennyisége, ezért annak használatát mindenki maga gondolja át! 

Guacamole egyszerűen:

Hozzávalók:

- 2 avocado

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 chili

- 1 dl tejszín

- 1 lime leve 

- só,bors

Elkészítése:

Vegyél 2 db avocadót, tervezd el, hogy salátát fogsz belőle készíteni, aztán feledkezz el róla. Majd vedd észre 2 hét múlva, és konstatáld nagyon szomorúan, hogy most már csak guacamolénak alkalmas! :DDD. (Lehet így is, de vehetünk eleve puha avocadot is.)

Egy villa segítségéval lazán nyomd össze, majd keverd hozzá a felapritott chilit, a fokhagymát, a lime levét és a tejszínt. Sózd és borsozd! Tálalásra kész!

Nyáron friss zöldfűszereket adhatunk mellé! Télen maximum mexikói koktélt! :D

 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.12.01. 10:57 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr972484064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.12.01. 15:08:10

pontosítanék Margarita ügyben, ha szabad. nem pusztán felöntve készül, hanem rázás is kell hozzá:
Shakerbe jön 3,5 cl tequila, 2 cl Cointreau (narancslikőr) és 1,5 cl limelé. Ezeket jéggel összerázzuk, koktélos pohárba szűrjük.

az éretlen avokádón pedig segít, ha szalvétába csomagoljuk, hamarabb beérik.
hajrá guacamole!

Bio-Ritmus 2010.12.01. 16:14:03

Köszi, persze hogy szabad! Majd beleírom!
süti beállítások módosítása