Na, ezt is megcsináltam, pedig sosem gondoltam volna, hogy nekem is sikerülhet!!! Igaz, nem lett igazán szabályos téglatest-alakú, mint az igazi párja, de ha becsomagolom szaloncukor-papírba, akkor ez a tény már nem ront a minőségén, nem beszélve az élvezeti értékéről, ami mérföldekkel jobb, mint bolti társaié.. :D Az eredeti receptet Ízbolygónál fedeztem fel, s bár ő málnavelővel készítette fagyasztott málnából, nálam pedig saját készítésű málnaszörp volt a kiinduló hozzávaló... hát így is tökéletes lett! Köszönöm, Ízbolygó! És jöjjön a recept:
Málnazselés szaloncukor:
Hozzávalók:
- kb. 4-5 dl higított málnaszörp (vízzel és jó édesre keverve)
- 3-3,5 dl folyadékhoz való zselatinpor/lap/agar-agar
- 2 tábla jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése:
A málnaszörpöt kevesebb (nem buborékos) ásványvízzel vagy vízzel felhigítjuk, majd feltesszük forralni és kb. negyed óra alatt kicsit besűrűsítjük. Közben a zselésítőt kevés vízben feloldjuk és a még meleg málnaléhez adjuk. Jénai tálba öntjük és hagyjuk jól megdermedni:
Ha kész, éles késsel meglazítjuk, egy palacsintás-lapáttal (nem tudom, mi az igazi neve :D) alá is nyúlunk, majd deszkára borítjuk. Közben forró víz felett megolvasztjuk a csokit. Majd pedig a zselét megpróbáljuk egyenlő méretű téglatestekre, vagy kockákra vágni:
Nem baj, ha nem lett tökéletes, egyre ügyesebbek leszünk, ha gyakoroljuk! Amíg a csokikrém hűl, addig visszatesszük a hűtőbe a darabkákat, ugyanis nagyon fontos, hogy a zselé hideg legyen, mert különben a csoki nem fogja körbeölelni rendesen! Ha legalább kézmelegre hűlt a csoki, akkor villával felszúrva belehempergetjük a szép piros kockáinkat és nagyon óvatosan sütőpapírra helyezzük. Ehhez legjobb egy másik villát segítségül hívni. Érdemes gyorsan dolgozni, mert ha teljesen kihűlt a csoki, akkor lehet újra melegíteni!
Készüljünk fel, ha először csináljuk, sokat fogunk szenvedni :DDD De megéri! A kész szaloncukrokat kisebb muffin-papírba is tehetjük, de az ügyesebbek készíthetnek hozzá igazi szaloncukorpapírt is! A csemeték biztos hálásak lesznek érte! Most már csak azt kell megoldani, hogy karácsonyra is maradjon! :D (Addig is hűtőben tárolandó!)