Na, ezt is megcsináltam, pedig sosem gondoltam volna, hogy nekem is sikerülhet!!! Igaz, nem lett igazán szabályos téglatest-alakú, mint az igazi párja, de ha becsomagolom szaloncukor-papírba, akkor ez a tény már nem ront a minőségén, nem beszélve az élvezeti értékéről, ami mérföldekkel jobb, mint bolti társaié.. :D  Az eredeti receptet Ízbolygónál fedeztem fel, s bár ő málnavelővel készítette fagyasztott málnából, nálam pedig saját készítésű málnaszörp volt a kiinduló hozzávaló... hát így is tökéletes lett! Köszönöm, Ízbolygó! És jöjjön a recept:

Málnazselés szaloncukor:

Hozzávalók:

- kb. 4-5 dl higított málnaszörp (vízzel és jó édesre keverve)

- 3-3,5 dl folyadékhoz való zselatinpor/lap/agar-agar

- 2 tábla jó minőségű étcsokoládé

Elkészítése:

A málnaszörpöt kevesebb (nem buborékos) ásványvízzel vagy vízzel felhigítjuk, majd feltesszük forralni és kb. negyed óra alatt kicsit besűrűsítjük. Közben a zselésítőt kevés vízben feloldjuk és a még meleg málnaléhez adjuk. Jénai tálba öntjük és hagyjuk jól megdermedni:

Ha kész, éles késsel meglazítjuk, egy palacsintás-lapáttal (nem tudom, mi az igazi neve :D) alá is nyúlunk, majd deszkára borítjuk. Közben forró víz felett megolvasztjuk a csokit. Majd pedig a zselét megpróbáljuk egyenlő méretű téglatestekre, vagy kockákra vágni:

Nem baj, ha nem lett tökéletes, egyre ügyesebbek leszünk, ha gyakoroljuk! Amíg a csokikrém hűl, addig visszatesszük a hűtőbe a darabkákat, ugyanis nagyon fontos, hogy a zselé hideg legyen, mert különben a csoki nem fogja körbeölelni rendesen! Ha legalább kézmelegre hűlt a csoki, akkor villával felszúrva belehempergetjük a szép piros kockáinkat és nagyon óvatosan sütőpapírra helyezzük. Ehhez legjobb egy másik villát segítségül hívni. Érdemes gyorsan dolgozni, mert ha teljesen kihűlt a csoki, akkor lehet újra melegíteni! 

Készüljünk fel, ha először csináljuk, sokat fogunk szenvedni :DDD De megéri! A kész szaloncukrokat kisebb muffin-papírba is tehetjük, de az ügyesebbek készíthetnek hozzá igazi szaloncukorpapírt is! A csemeték biztos hálásak lesznek érte! Most már csak azt kell megoldani, hogy karácsonyra is maradjon! :D (Addig is hűtőben tárolandó!)

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.30. 12:04 10 komment

Címkék: karácsony csoki zselé málna gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr672483294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2010.11.30. 15:18:50

Tavaly csináltam, és az nagyon fontos, hogyha lehet, akkor hűtőben tartsad, mert különben megpenészedhet.
Bár a szörpben lehet hogy van valamilyen tartósítószer.

Bio-Ritmus 2010.11.30. 15:33:05

Nincs bent tartósítószer, de nem kell félni ettől! Sajna már a hétvégére nem lesz belőle gyerekeimnek hála! :D
De köszi, majd beleírom!

Borsó meg a héja 2010.11.30. 22:39:32

hát ez nagyon jó lehet, teljesen megértem, ha hétvégére elfogy :)

Bio-Ritmus 2010.12.01. 08:23:38

Köszönöm!!Tényleg finom!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.12.01. 10:20:36

simán elfogy Karácsonyig, ha nem vigyázol!! :))

Bio-Ritmus 2010.12.01. 14:47:09

Addig biztosan elfogy, de már úgyis leadták a rendelést a narancs-zselésre! :D

Coryk 2010.12.01. 21:06:45

Ó de jó ötlet, hogy csokival bevonod. Éppen pár napja készítettem ilyen zselét, de elégé íztelen lett. Majd a csoki ízesíti.

Bio-Ritmus 2010.12.02. 08:32:42

Igazad van, a zselét én is ízesíteni fogom még legközelebb, bár a csoki sokat dob rajta!

Megvalósító Macska · http://megvalositas.blog.hu/ 2013.11.30. 19:59:56

Szia! Pont ma próbáltam ilyet meggyszörpből. Nagyon finom lett, de nekem nagyon vizsenyős lett a zselé... Van valami megoldás rá? Kevesebb víz több zselatin? :)

Bio-Ritmus 2013.12.01. 10:20:48

@Megvalósító Macska: Igen, pontosan. Én mondjuk jó sűrű málnaszörppel készítettem. Másik megoldás, h. tovább sűríted forralással..Karácsonyig még van idő újra..:D
süti beállítások módosítása