Nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy tapasztaltam, hogy a mogyoróvajat vagy nagyon lehet utálni, vagy nagyon lehet szeretni. Ez egy jócskán megosztó édesség, bár nem is édesség talán.. Mi-sajna-az utóbbiak táborát erősítjük. Szeretjük!!

Tudom, nem teljesen bio-blogra való dolog,de azt vettem észre, a karamellkrém, alias dulce de leche receptjének publikálásakor is emelkedett a napi nézettség, tehát az embereket érdekli. Én nem emiatt teszem fel, hanem mert ha így elkészítjük, legalább az E-kezdetű dolgokat kihagyhatjuk, azaz tartósítószermentes, nádcukorral készült mogyoróvajat ehetünk. Nem beszélve arról, hogy a bolti ár töredékéért előállíthatjuk! (Valahol azt olvastam, hogy aki hajlamos a gombásodásra, annak a mogyorót tartalmazó ételeket kerülnie kell, vagy legalább minimálisra kell korlátozni a fogyasztásukat!)

Mogyoróvaj recept:

Hozzávalók:

- fél kg tisztított földimogyoró 

- 1 ek. Himalaya-só

- 2 ek. barna nádcukor/méz

- kb. 1 dl mogyoró-olaj (esetleg valami semleges ízű olaj)

Elkészítése:

Ha a képen látható mogyorót vettünk, akkor először keressünk egy jóképű mókust, aki megpucolja! :D Vagy ha ez nincs elérhető közelségben, akkor már eleve vegyünk pörkölt-sózott tisztított mogyorót. (Ez esetben értelemszerűen só már nem kell!) Ekkor a nádcukorral és az olajjal együtt turmixoljuk össze, és már kész is!

Nagyon finom kenyérre kenve, de csak úgy magában elkanalazgatva is! (a jóképű mókus társasága azért sokat dob az ízén :D )  

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.15. 20:51 Szólj hozzá!

Címkék: édes krém mogyoró gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr442451060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása