Bio-bloghoz méltó bejegyzés következik most! :D A tegnapi pogácsa után illik egy kis egészséges recepttel is előrukkolni már! Ez az étel egyébként nálunk az egészséges és finom kategóriát képviseli, bár a kisebbik csajszi ezt is mereven elutasítja.. (mondjuk,régen én sem ettem volna meg). Igaz,hogy csak előételként funkcionálna,de mi pirítóssal és egy kis kompóttal a végén teljes értékű vacsinak nyilvánítottuk! Az elkészítése is nagyon gyors és könnyű, igazi vendégváró is lehet, persze akkor kevesebb fokhagymával készítve..
Joghurtos padlizsánkrém:
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- fél fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- kb. 1 dl olívaolaj
- 1 pohár joghurt (krémesebb)
- só, bors, chili
Elkészítése:
A padlizsánokat picit megszurkáljuk és 200-220 fokon megsütjük, kb. 35-45 perc alatt (mérettől függ). Ha kissé kihűltek, a hagymákkal, a citromlével és az olajjal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a krémes joghurtot és sózzuk,borsozzuk:
Még melegen chilivel és lilahagymával diszítve pirítóssal tálaljuk. A kiinduló receptet Gabojszánál találtam. Köszönet neki!