Bio-bloghoz méltó bejegyzés következik most! :D A tegnapi pogácsa után illik egy kis egészséges recepttel is előrukkolni már! Ez az étel egyébként nálunk az egészséges és finom kategóriát képviseli, bár a kisebbik csajszi ezt is mereven elutasítja.. (mondjuk,régen én sem ettem volna meg). Igaz,hogy csak előételként funkcionálna,de mi pirítóssal  és egy kis kompóttal a végén teljes értékű vacsinak nyilvánítottuk! Az elkészítése is nagyon gyors és könnyű, igazi vendégváró is lehet, persze akkor kevesebb fokhagymával készítve..

Joghurtos padlizsánkrém:

Hozzávalók:

- 2 db padlizsán

- fél fej lilahagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- pár csepp citromlé

- kb. 1 dl olívaolaj

- 1 pohár joghurt (krémesebb)

- só, bors, chili

Elkészítése:

A padlizsánokat picit megszurkáljuk és 200-220 fokon megsütjük, kb. 35-45 perc alatt (mérettől függ). Ha kissé kihűltek, a hagymákkal, a citromlével és az olajjal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a krémes joghurtot és sózzuk,borsozzuk:

Még melegen chilivel és lilahagymával diszítve pirítóssal tálaljuk. A kiinduló receptet Gabojszánál találtam. Köszönet neki!

Szerző: Bio-Ritmus  2010.10.28. 12:04 Szólj hozzá!

Címkék: hagyma citrom krém fokhagyma padlizsán egytálétel csípős

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr132405119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása