Egész délután rohangáltam és mivel magaménak tudtam a Carpe Diem-életérzést, nem gondolkodtam előre,semmit sem vásároltam a vacsihoz. Viszont még nem tudunk fénnyel táplálkozni :D, így hát valamit enni addig is nem árt. Bio-bloggerhez hűen egészséges és gyors vacsit akartam. Ez sikerült is szerintem..
Chilis vöröslencse-pástétom:
Hozzávalók:
- 25 dkg vöröslencse
- 2-3 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl víz
- só,bors, őrölt római kömény ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 0,5 - 1 dl olívaolaj
- 1 kk. házi csipős paprikakrém vagy bazsalikomlevél - opcionális
Elkészítése:
A többször átmosott vöröslencsét a babérral, fokhagymával és a fűszerekkel a vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
Ekkor a citromlével és az olívaolajjal együtt turmixban vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a paprikakrémet és bazsalikommal vagy chili-darabokkal díszitjük.
A hűtőben több napig eláll, de ha túl sokat készítettünk, le is fagyaszthatjuk! Köszönet az alapreceptért Napmátkának!