Szerintem ez a lekvár a lekvárok lekvárja, egyenesen a lekvárok csúcsa! Bárki, aki megkóstolja, meghökken tőle, sőt még az anyósod is dob majd egy hátast...:D. Olyan egzotikus, keleties ihletésű ízvilágú, ami majdnem mindenkinek bejön. Egy a titka, meg kell várni, hogy az ízek összeérjenek.
Tavaly már készült nálam hasonló rózsalekvár, ezért az egész receptet itt megtaláljátok, most beszéljenek helyettem a képek!
Első lépés: keress ehhez hasonlót, mármint rózsát! Én a futórózsáimat kopasztottam meg, idén gyorsabb voltam náluk! :D
Ezután tépkedd le a szirmokat, lehetőleg csak azt, ami már amúgy is másnap leesne! Alapos mosás után helyezd egy jó nagy fazékba!
Kevés víz legyen alatta, így pár perc alatt felére össze fog esni:
Most turmixolás következzen!
Vissza a fazékba és jöhetnek hozzá sorban az előző bejegyzésnél felsorolt hozzávalók! (Cukor, fűszerek, citrom, esetleg rózsavíz,brandy..)
Ha jól összefőttek az ízek (nem kell sok idő), akkor a zselésítő következzen! (pektin, vagy 3 az 1-ben..stb.) Tisztára mosott üvegekbe tesszük és 5-10 percre fejre állítjuk őket!
Szárazdunszt után mehetnek a kamrapolcra! Ugye, nem is bonyolult? És milyen finom!!!