virágsó.jpg_480x360.jpg

Kedves ismerősöm, Vera hívta fel rá a figyelmem, hogy készítsek virágsót. Először nem tudtam értelmezni, hogy mit is, aztán utánajártam a témának. Kiderült,nyugaton már régóta nagy népszerűségnek örvend a különböző szárított virágokkal készült gyógyhatású és finom virágsó.

Nos, akkor ez kell nekem is! Nekiálltam és tényleg szuper! Javaslom, készítsétek el Ti is otthon, érdemes! A recept nem túl bonyolult. :D Ha van, lehet borsőrlőbe tölteni, ez esetben darabos sóval készüljön! Ha nincs ilyen otthon, akkor finomabb sóval keverjük az apróra őrölt virágokat!

/A képen: rózsa-hibiszkusz, körömvirág-bodzavirág és levendula-mályvarózsa virágsó látható/

A recept pedig:

Hozzávalók:

- szárított virág (szerintem 2-3 fajtánál többet nem jó keverni..) 

- jó minőségű tengeri vagy Himalaya só

- opcionális: borsőrlő 

Elkészítés:


Ha van borsőrlőnk, akkor rétegezve tegyük bele a sót és a szárított virágot! Ennyi! :D Már tekerhetjük is! Ha nincs borsőrlőnk, akkor a szárított virágokat kávédarálón vagy mozsárban őröljük rusztikusra, nem kell egészen porrá! Keverjük össze az apró szemcsés tengeri vagy Himalaya sóval,majd tegyük sótartóba! 

És mire használjuk? Tekerhetjük salátára, húsra, grillételekre, de akár egy sima szendvicsre is! Kísérletezzünk, melyik virág ízét mihez érezzük harmonikusnak! Pl. a levendulás jól passzol sajtkrémekhez, sajtokhoz, tésztákhoz, mediterrán jellegű ételekhez. S nem utolsósorban nyugtató, görcsoldó és stresszoldó hatású is! :D (Ha Himalaya sóval készítjük, máris tettünk az egészségünkért, hisz' 84-féle ásványi anyagot tartalmaz és az egyetlen lúgosító hatású só!)

Szerző: Bio-Ritmus  2012.10.12. 16:33 Szólj hozzá!

Címkék: VIRÁG

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr204835074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása