Egy könnyű és finom desszertet szeretnék bemutatni nektek. A lehető legkönnyedebb alapanyagokkal készítettem, de ha netán nincs otthon bármelyik is, úgy kissé kalóriadúsabb változatban is elkészíthető. Ne hagyjátok ki, mert nagyon finom és különleges!

Persze, lehet jázminvirág helyett rózsaszirmokat is használni, meg más gyümölcsöt is,nos ez már mindenkinek a fantáziájára van bízva..Bár, a jázmin virága zsírcsökkentő, ezáltal karcsúsító hatással is bír. Mondtam én, hogy ez egy könnyű és finom recept :D.

Jázminvirágos-epres rizspuding: 

Hozzávalók:

1 liter rizstej/tej

3 ek. édesítő/nyírfacukor/cukor

4 ek. rizsliszt

vanília aroma

eperdarabkák

ehető virág (jelen esetben jázmin)

opcionális: csokidarabok és eperlekvár

Elkészítés:

A rizslisztet a (rizs)tejjel és a cukorral elkeverjük. Ez nem egy bonyolult művelet, mert a rizsliszt nem csomósodik be. Ha sima lisztet használunk, akkor fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre!

Lassú tűzön keverjük addig, amíg besűrűsödik,adjuk hozzá a vanília-aromát, majd az előre elkészített (eperdarabos) kelyhekbe kanalazzuk át! A tetejére tegyünk pár kanál eperlekvárt és arra "ültessük rá" a jázminvirágokat!

 

Ha nem elég az ízekből, pár fehércsoki-darabkával is megbolondíthatjuk! Hasonló pohárkrémet már készítettem itt, de akkor narancsvirágvízzel és narancsdarabkákkal készült. El tudnám képzelni rózsaszirmokkal, rózsavízzel és rózsalekvárral is..:D

Szerző: Bio-Ritmus  2012.05.30. 17:10 Szólj hozzá!

Címkék: tej eper desszert jázmin

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr354555504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása