Reméljük, még tart a nyár, s ha nem is afrikai forróságra, de hosszú meleg őszre azért számíthatunk még. Így érdemes még a Balatonra is ellátogatni, akár egy nagy kirándulás keretében. Ehhez szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani egy tihanyi vendéglőt, ahol úgy érezzük,mintha kicsit vissza is csöppentünk volna az időben...

A név is találó: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem,amely  idén áprilistól Prémium Hungaricum Ház címet viseli. Tulajdonosa Papp Róbert és kedves családja, mindig igazán barátságosan fogadják az ide betérőket.  

Helyileg az Apátságtól nem messze, a fenti parkolóhoz közel, a domboldalon található az étterem, amelynek már az udvarába érkezvén kellemes milliő fogadja a látogatót: Szobrászművész által készített fafaragások, igazi búbos kemence, amelyből van több is, s melynek igazi érdekessége, hogy a tulajdonos saját keze munkája! Kicsit feljebb található még több kemence, ahol látványpékség és egy igazi hungaricumokat árusító shop is üzemel. Érdemes itt is körülnézni!

Visszatérve: igazán csinos kis kerthelyiség tele virágokkal, nádtetős árnyékolókkal. A ház falán felaggatva régi szerszámok, kannák,fejszék, vasvillák, létrák, kerekek, a benti térben konyhai eszközök: reszelők,ollók, darálók..stb, ahogy egy igazi skanzenhez illik. Hosszú évek gyűjtőmunkája ez az egész, sokáig el lehet gyönyörködni a látványban...

Majd' elfelejtem: Az étlap is fából faragott, a só- és borsszóró is családi darab, s a finom italokat is agyagból készült stílusos bögrében, illetve korsóban szolgálják fel. Van borospince jóféle helyi borokkal, házisör, s a tulajdonos hozzám hasonlóan levendulamániáját bizonyítandó még levendulaszörp is. Többféle pálinka, s persze helyben sütött kenyér és péksütemény,sőt házi rétes is.

Az ételekről sajnos nem készült kép, de melegen ajánlom a könnyű joghurtos zöldkörettel készült roston sült süllőt, nagyobb  étkűeknek pedig a sült csülköt, ami szintén csillagos ötös volt! (Megjegyzendő, hogy az árak ennek ellenére nagyon is elfogadhatóak voltak!) A tulajdonos házilag készített magyaros ételei mellett meg kell említenem még a füstölt pisztrángot, ami igazi kuriózum, nagyon kevés helyen kapható.

Nagy hangsúlyt fektetnek a régi hagyományokra,a tartósítószermentes ételkészítésre, a helyi jellegzetességekre, főként a levendulára, s nem utolsó sorban rengeteg programmal várják az idelátogatókat, csak ajánlani tudom mindenkinek!!! Ennél jóval több minden megtalálható a honlapon:www.tihanyinfo.com/Regi_Idok_Udvara_Skanzen_es_etterem.html 

" Egy hely, ahol a lélek is jól lakik! "

Szerző: Bio-Ritmus  2011.08.31. 18:42 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr913193693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foodafok 2011.09.11. 20:09:47

Ismerem a helyet, valóban hangulatos és ajánlom mindenkinek én is.
süti beállítások módosítása