Ki ne vágyna ebben a kánikulában egy kis felfrissülésre?! És ha lehet, azért ne tömény fagyi legyen, hanem inkább valami könnyű jeges-gyümölcsös, vagy virágos csoda. Minden előbbi kritériumnak megfelel a következő recept, ami ha van előre elkészített bodzaszörpünk, akkor pillanatok alatt elkészülhet. Ha nincs, még mindig nyílik a bodza, érdemes belőle többet is készíteni.
Nem is húzom az időt, jöjjön is a recept, aminek az alapötletét Illéskrisz blogjában találtam. Ha nem lennék annyira türelmetlen, akkor ha hagytam volna kellő időt a fagyasztóban, bodzasorbet is lehetett volna belőle..
Bodzagranita:
Hozzávalók:
- kb. fél liter bodzaszörp (recept itt)
- 1-2 citrom leve
Elkészítés:
Ha van fagyigépünk, akkor csak az előre fagyasztóba tett tartóba öntjük a fenti hozzávalókat, elindítjuk, és 20 perc alatt már szürcsölhető is a kész granita.
Amennyiben még nem rendelkezünk ilyen eszközzel, kérjünk a szülinapunkra! De addig is megoldható: Műanyag, vagy tetszés szerinti tartóba öntjük a hozzávalókat és így helyezzük a fagyasztóba.
A kicsit munkásabb rész annyiból áll, hogy 10 percenként villával átkeverjük, s cca. fél óra alatt így is hozzájutunk a hűsítő nedűhöz! Vigyázat, ha túl gyorsan szürcsöljük, agyhalált okozhat!
(P.S.: A receptet a 43. VKF-re beneveztem.)