Ki ne vágyna ebben a kánikulában egy kis felfrissülésre?! És ha lehet, azért ne tömény fagyi legyen, hanem inkább valami könnyű jeges-gyümölcsös, vagy virágos csoda. Minden előbbi kritériumnak megfelel a következő recept, ami ha van előre elkészített bodzaszörpünk, akkor pillanatok alatt elkészülhet. Ha nincs, még mindig nyílik a bodza, érdemes belőle többet is készíteni.

Nem is húzom az időt, jöjjön is a recept, aminek az alapötletét Illéskrisz blogjában találtam. Ha nem lennék annyira türelmetlen, akkor ha hagytam volna kellő időt a fagyasztóban, bodzasorbet is lehetett volna belőle.

Bodzagranita:

Hozzávalók:

- kb. fél liter bodzaszörp (recept itt)

- 1-2 citrom leve

Elkészítés:

Ha van fagyigépünk, akkor csak az előre fagyasztóba tett tartóba öntjük a fenti hozzávalókat, elindítjuk, és 20 perc alatt már szürcsölhető is a kész granita.

Amennyiben még nem rendelkezünk ilyen eszközzel, kérjünk a szülinapunkra! De addig is megoldható: Műanyag, vagy tetszés szerinti tartóba öntjük a hozzávalókat és így helyezzük a fagyasztóba.

A kicsit munkásabb rész annyiból áll, hogy 10 percenként villával átkeverjük, s cca. fél óra alatt így is hozzájutunk a hűsítő nedűhöz! Vigyázat, ha túl gyorsan szürcsöljük, agyhalált okozhat!

(P.S.: A receptet a 43. VKF-re beneveztem.)

Szerző: Bio-Ritmus  2011.05.31. 14:31 Szólj hozzá!

Címkék: bodza

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr152946077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása