Figyelem, a látszat csal, ez kéremszépen itt nem valami kis "lájtos" édesség, ez egy alattomos kis golyócska, amit nem bírsz befejezni, hiába győzködöd közben ezerrel magadat, hogy abba kellene már hagyni! :DDD  Ez egy abbahagyhatatlan desszertecske, ezt leszögezhetjük, tehát óva intek mindenkit, aki nem rendelkezik kellő önuralommal és mellesleg nem szeretne hasfájós éjszakát vagy netán pár plusz-kilót magának, az ne is álljon neki!

Eredetileg én sem akartam, csak hát annyira vágytunk egy kis édességre, hogy valamit muszáj volt összealkotnom. Külön jó hír, hogy nem kell sütni, még csak sok idő sem kell hozzá, és máris kész az eredetire- kézügyesség híján-külsőleg nem teljesen, ízében viszont nagyon is hasonlatos Raffaelló golyó. 

Másnap még finomabb, mert jobban összeállnak az ízek, de nálunk még aznap elfogyott. Az eredeti receptet Foodafok oldalán találtam, s annyit módosítottam rajta, hogy kókusztejpor és víz keveréke helyett én saját kókusztejjel készítettem, így még összefőzni sem kellett.

Raffaelló golyó:

Hozzávalók:

- 1 doboz kókusztej vagy 40 dkg kókusztejpor és 2 dl víz

- 1 zacskó kókuszreszelék

- 20 dkg porcukor/világos nádcukor

- 1 kockavaj (25 dkg)

- pár szem mandula

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszt és a kókusztejet, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. 

Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd közepébe egy-egy szem mandulát teszünk. Ennyi és nem több. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Kezdők is bátran bevállalhatják! :D

(Apropó, még mindig nem bírok beilleszteni semmiféle hivatkozást, talán most már segítséget kellene kérnem. Addigis elnézést az érintettektől!)

Szerző: Bio-Ritmus  2011.04.15. 15:43 3 komment

Címkék: édes mandula kókusz desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr732828439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foodafok 2011.04.18. 22:57:27

Gratula a golyócskákhoz. Örülök,örömet szerezhettem nektek, persze az érdem a Tiéd, hiszen sikerült a kis alattomos Raffaellókkal kényeztetni magatokat. És jól fogalmaztál, alig lehet abbahagyni. Én is mindig hamar elpusztítom ami a tányéron található. Beindul a „porszívó”, aztán volt nincs Raffaello. Mégegyszer, Gratulálok.

Wulfie 2019.09.18. 15:29:16

Ez az édesség az, amiből akár kilószámra is meg tudnék enni, ha úgy alakulna. www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-12-09-2019/ Ezt az oldalt használom, amikor recepteket bújok, átlátom, hogy mi akciós és miből lehet érdemes ételt készíteni.
süti beállítások módosítása