" Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád" /Vavyan Fable/

 

Nem tudom, nektek mi a véleményetek a Valentin napról? Lehet szeretni, lehet utálni, lehet a virágárusok legjobb napjának tartani, na de azért a szerelem mégiscsak megér egy ünnepet! Mi nők, nem feltétlenül ragaszkodunk a méregdrága csokoládékhoz és a virágcsokorhoz, bőven elég az is, ha egy jó vacsit rittyentetek nekünk eme neves napon! :D 

Persze, ez esetben a desszertet szívesen összedobjuk mellé! Erre hoztam ma egy nagyon jó és könnyen elkészíthető pohárkrémet! Többféle változatban lehet variálni, attól függ, mi a kiinduló íz: Gyümölcs, kávé, rózsavírágvíz, vagy bármilyen keleti ihletés is jöhet, amit mindannyian szeretünk! Nekem könnyű dolgom van, még nem sikerült olyan desszertet alkotni, amit a zuram meghagyott volna :D

"Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik."
Júlia - 8 éves

Narancsvirágvizes pohárkrém:

Hozzávalók:

- fél liter tej

- 4 ek. rizsliszt (más liszt is jó)

- 7-8 dkg világos nádcukor/cukor

- vanília

- 1 narancs leve és reszelt héja

- 2-3 ek. narancsvirágvíz

Elkészítés:

A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük vele. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot, a narancsot és a narancsvirágvizet is. Poharakba tesszük, diszítjük narancs-vagy mandaringerezdekkel és kihűtjük. Tálaláskor tejszínhabot adhatunk hozzá. 

 

Ugye, nem nehéz és pillanatok alatt elkészül. Érdemes másféle verzióban is elkészíteni. A kiinduló receptért köszönet Mindennapi Mannának! (Valentin napi kép innét.)

Szerző: Bio-Ritmus  2011.02.11. 16:08 7 komment

Címkék: édes tej narancs keleti desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr102654218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coryk 2011.02.12. 18:45:22

Ez nagyon jól néz ki. El tudnám kanalazgatni.

hzias2.blogspot.com 2011.02.14. 09:20:50

Kedves Ritmus!
Már a megjelenés napján szerettem volna "hozzászólni", de szerverhiba miatt nem sikeredett. Tényleg fantasztikus ez a krém, gyors, és biztosan finom is, de volna egy kérdésem: mi az a narancsvirágvíz?? És hol lehet olyat "találni"???
Üdv.: Mari

Bio-Ritmus 2011.02.14. 10:55:59

@hzias2.blogspot.com: Kedves Mari, a narancsvirágvíz a keleten honos narancsvirágból kivont esszencia, hasonló a rózsavízhez, és szerintem a nagyobb bioboltokban lehet venni. Budapesten a Vámház krt-i csarnok alagsorában lévő Ázsia Bt. biztosan tart ilyent és akár neten is meg lehet rendelni. A pohárkrém enélkül is fantasztikus, max. több narancshéj kell bele!

hzias2.blogspot.com 2011.02.14. 13:53:21

Köszönöm a választ, majd szétnézek, hátha Szegeden is van ilyesmi, ha nem, kipróbálom több narancshéjjal.

Bio-Ritmus 2011.02.14. 14:14:56

@hzias2.blogspot.com: Biztosan találsz, én Szombathelyen vettem!:D

Foodafok 2011.02.15. 21:00:54

Nem csodálkozom azon, hogy a zurad ezután a desszert után, kinyalakodja a, a, poharat. ;)
süti beállítások módosítása