Kapásból azt mondanám, hogy rengeteg alkohollal! Sőt még annál is többel! :DDD  Bár ha jól meggondolom, nem is a karácsonnyal van a probléma minden évben, hanem sokkal inkább az azt megelőző stresszes időszakkal. Máig sem értem, miért ideges mindenki az ünnep előtt? Amikor tulajdonképpen az advent egy örömteli várakozás, hát miért nem tudunk örülni?? Nektek van valami módszeretek erre?

A mai recept nem egy erős alkoholos italt takar, bár azért a nők nagy része általában rá bír kattanni erre a likőrre. Az eredeti receptet nagybátyám feleségétől kaptam (ezúton is köszönöm, Ilike!) és máig így készítem, mert ezzel a módszerrel egy jó sűrű tojáslikőr készíthető.

Sűrű tojáslikőr recept:

Hozzávalók:

- fél liter tej

- fél csomag vaníliás pudingpor

- 15-20 dkg cukor

- fél rúd vanília/aroma

- 3 tojás sárgája (ha házi tojást veszünk, sokkal sárgább lesz a likőr!)

- 1-1,5 dl brandy vagy rum

- fél liter vodka

Elkészítése:

A fél liter tejből és a fél csomag pudingporból laza pudingot főzünk. Többet ne tegyünk bele,mert a végén olyan sűrű likőrt kapunk, hogy nem fog kijönni az üvegből! Amíg hűl, a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük (receptben:fehéredésig), majd a kihűlt pudinghoz adjuk.

Felöntjük a brandyvel és a vodkával/valamilyen szesszel és üvegekbe szűrjük. Hideg helyre tesszük, ahol naponta belebotlunk és eszünkbe jut, hogy felrázzuk! Ajándékozzuk el karácsonykor, mi pedig igyunk valami töményebbet! :DDD

Szerző: Bio-Ritmus  2010.12.21. 10:59 Szólj hozzá!

Címkék: alkohol

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr562529819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása