Először is az utolsó szóval (még nem jogán :D) kezdeném. A Margarita a mexikóiak kedvelt koktélja: narancslikőr némi lime-vagy citromlével felöntve és jól összerázva tequilával vagy mezcallal . Ez utóbbi szintén agavé-pálinka ill. párlat. Megtalálható benne egy picike élőlény, nevezetesen a kukac szárított formában.Egyszer bátor voltam (majdnem mindig!), és megkóstoltam! Hát nem értem, mit esznek ezen ott Mexikóban? :DDD
Na, italtörténetből mára ennyi, foglalkozzunk inkább az étellel, amely szintén onnét való. A guacamole alapja az avocado. Bár sokféle elkészítési formája ismert, én igazán a Stahl-féle egyszerű összeállítását kedvelem. Amit mindig eltúlzok benne, az a fokhagyma és a chili mennyisége, ezért annak használatát mindenki maga gondolja át!
Guacamole egyszerűen:
Hozzávalók:
- 2 avocado
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 chili
- 1 dl tejszín
- 1 lime leve
- só,bors
Elkészítése:
Vegyél 2 db avocadót, tervezd el, hogy salátát fogsz belőle készíteni, aztán feledkezz el róla. Majd vedd észre 2 hét múlva, és konstatáld nagyon szomorúan, hogy most már csak guacamolénak alkalmas! :DDD. (Lehet így is, de vehetünk eleve puha avocadot is.)
Egy villa segítségéval lazán nyomd össze, majd keverd hozzá a felapritott chilit, a fokhagymát, a lime levét és a tejszínt. Sózd és borsozd! Tálalásra kész!
Nyáron friss zöldfűszereket adhatunk mellé! Télen maximum mexikói koktélt! :D