"Tudod-e mi az igazi jó hagymaleves titka?"- kérdezte tőlem nemrégiben egyik rokonom, majd folytatta is, mert nem gondolta, hogy tudnám a választ: " Hát az, hogy nem kell variálni, csak a hagyma és a húsleves meg pici liszt. Ez volt a lényeg, minél kevesebb pénzből valami jót kihozni! " Ezután még hosszasan ecsetelte a pénztelenséget, szidta a mai fiatalokat, meg a rendszert, közben fel-felhajtott pár kupica pálinkát,s talán fel sem tűnt neki, mi már távoztunk is. Bár én már akkor elhatároztam, hogy hagymalevest, azt biztos nem fogok főzni! Igaz, akkoriban még mást sem nagyon főztem... Aztán megfordult a világ! Ma főztem hagymalevest is, és igen, lehet variálni is, ami nem pénz kérdése! :D Ha tudtam volna,hogy milyen finom és mennyire egyszerű "összedobni", biztos, már rég felkerült volna a kedvencek listájára nálam! 

Tényleg nem egy nagy ügy az elkészítése, de leírom, hátha valaki épp most kap kedvet hozzá! :D  

Hagymaleves:

Hozzávalók:

- 2-3 fej vöröshagyma vagy póréhagyma

- 1 liter húsleves (vagy víz és bio-vegeta)

- kb. 5-7 dkg vaj és 2-3 ek olívaolaj

- 2 ek. liszt

- só, bors, kakukkfű

Elkészítése:

A vaj és olívaolaj keveréket felolvasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott hagymát. Addig pároljuk, amíg a hagyma karamellizálódik picit (nem szabad megégnie, csak aranybarna legyen). Ekkor rászórjuk a lisztet, elkeverjük,majd lassanként felöntjük a húslevessel. Ízesítjük sóval, borssal,kakukkfűvel, még bio-vegetával is, ha kell és összeforraljuk. Kész is! Reszelt sajttal megszórt piritóssal forrón tálaljuk! Egy jó chardonnay vagy juhfark illik hozzá! 

 

 

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.22. 15:02 Szólj hozzá!

Címkék: leves olcsó hagyma sajt egytálétel bio vegeta

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr302465627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása