Furcsa párosítás következik most! Amikor először főztem-próbaképpen-én is félve kóstoltam meg ezt az élénk színű és érdekes ízvilágú levest. Bár ha a Bridget Jones- féle kék levest is volt olyan bátor ember,aki megette, akkor a narancssárga étel még egész jó,nem? :D
Gyermekkorom óta imádom a sült sütőtököt, mert hát erről van szó,de másként elkészítve csak egy éve próbálkozom és meg kell mondanom, mindenféleképpen szeretem! Krémlevesként sokféle recept szerepel már a neten, jómagam is már vagy 4-5-féle ízesítéssel próbálkoztam,(ami pont van otthon), hát ma jöjjön az egyik:
Chilis-zsályás sütőtök-krémleves:
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 1 birs-vagy csak simán alma
- 1 krumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 nagyobb levél zsálya
- pici reszelt gyömbér
- kb. 1 liter húsleves
- chili, só, bors ízlés szerint
- tökmagolaj a tálaláshoz
Elkészítése:
Apró darabokra kockázzuk a sütőtököt, az almát és a krumplit, majd a fokhagymával és a zsályával együtt a húslevesben feltesszük főni:
Ha megpuhult minden, az egészet összeturmixoljuk botmixerrel és még egyszer felforraljuk.
Reszelhetünk bele kevés gyömbért,sózzuk-borsozzuk, végül tökmagolajjal meglocsolva és chilivel megszórva tálaljuk. Pirítóst kínáljunk hozzá:
A kép nem adja vissza,de tényleg gyönyörű narancssárga lett! Gondolkoztam, miből lehetne kék levest csinálni? :DDD