Igaz, hogy már tettem fel a fenti címmel levendulazselét, de most megalkottam egy üvegbe zárható változatát is, ami annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttem, ezt is közzéteszem :D
A recept nem túl bonyolult, de hátha valaki nem ismeri..
Levendulazselé:
Hozzávalók:
- 1 kisebb csokor levendula-virág
- kb. 2 liter víz
- kb. 1 kg cukor/édesítő/nyírfacukor..
- 3-4 db citrom leve
- zselésítő (agar-agart használtam, abból kb. 5 teáskanálnyi, de lehet pektin is..)
- opcionális: menta- ill. citromfűlevelek
Elkészítés:
A levendulát a menta- és citromfűlevelekkel együtt a vízben lassan főzzük.(kb. 20 perc) Közben kevergetjük, s amikor már a víz enyhén kékes-zöldes lesz, akkor átszűrjük.
Hozzáadjuk a cukrot, majd a citromlevet, amitől gyönyörű halványlilás-pirosas színt kap, s végül a zselésítőt is. Addig főzzük, amíg teljesen elolvad benne minden, és szép csomómentes folyadékot kapunk.
Forrón tiszta üvegekbe töltjük és fejre állítjuk. Tehetünk bele díszítésként pár szál levendulavirágot.
Levendula-mániás barátnőinknek ajándékozzunk el néhányat ..:D Nagy lesz az öröm! :D