A hideg ellenére még mindig virágzik a kertben a levendula,bár csodás kékeslila színe azért már kezd fakulni.Amúgy mostanában észrevettem magamon, hogy olyan Nigellásan tudok örülni a színeknek és hát ősszel a színek tárházát adja nekünk a természet!
Mivel a múltkori almazselé annyira jól sikerült levendulával is (hála Ildinyó ötletének), ismét zselét akartam kreálni,de most csak levendulából. Nemrég készítettem levendulalekvárt és levendulaszörpöt is, amit már a családban elosztogattam, emiatt kezdhettem újra az egészet. A szörp elkészítését itt megtaláljátok, nem akarom önmagamat ismételni!
Levendulazselé:
Hozzávalók:
- levendulaszörp egy kis vízzel
- zselésítőpor (nálam agar-agar)
Egyszerűen összeforraljuk a higított szörpöt a zseléporral és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, már tálalható is pl. tejszínhabbal, de anélkül is nagyon jó: