Hihetetlen, de a nyár elején készített, karácsonyra szánt diólikőr nem érte meg az adventet sem.. :D. Valaki lakhat még nálunk? Mert határozottan emlékszem, a múlt héten még majdnem tele volt az üveg! Ki érti ezt? :DDD  

Mindegy, szóra sem érdemes, újat kell gyártani! Mivel zöld dió már nincs, ezért más ötlethez kellett folyamodnom, s a napokban Maxnál ráakadtam erre a csodálatos brazil típusú kávélikőr-receptre. Mondanom sem kell, picit variáltam rajta, karácsonyra célzottan még néhány fűszert tettem hozzá... (szerettem volna gyömbért is beletenni, de leszavazták ebbéli erősködésemet, mondván, miért kell mindennek egyforma ízűnek lenni? -meggyőztek.)

Narancsos-fűszeres kávélikőr:

Hozzávalók:

- kb. 50 szem kávé

- 30 dkg kandírozott narancshéj (recept itt ) + kevés reszelt narancshéj esetleg

- 2 dl brandy vagy fehér rum (eredetileg 1 dl is elég)

- 7-8 dl száraz vörösbor

- opcionális: fahéj, szegfűszeg, vanília...

Elkészítése:

Lehetőleg egy szélesebb szájú üvegbe (2 literes befőttes) tegyük a belevalókat. Minimum 5 napig érleljük. Nem érdemes kóstolgatni,mert szerintem idő kell, hogy a kávé aromája kioldódjon ! (megsúgom:most még nem jó) :D

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.10. 14:41 Szólj hozzá!

Címkék: kávé alkohol narancs keleti gasztroajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr722438520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása