Hihetetlen, de a nyár elején készített, karácsonyra szánt diólikőr nem érte meg az adventet sem.. :D. Valaki lakhat még nálunk? Mert határozottan emlékszem, a múlt héten még majdnem tele volt az üveg! Ki érti ezt? :DDD
Mindegy, szóra sem érdemes, újat kell gyártani! Mivel zöld dió már nincs, ezért más ötlethez kellett folyamodnom, s a napokban Maxnál ráakadtam erre a csodálatos brazil típusú kávélikőr-receptre. Mondanom sem kell, picit variáltam rajta, karácsonyra célzottan még néhány fűszert tettem hozzá... (szerettem volna gyömbért is beletenni, de leszavazták ebbéli erősködésemet, mondván, miért kell mindennek egyforma ízűnek lenni? -meggyőztek.)
Narancsos-fűszeres kávélikőr:
Hozzávalók:
- kb. 50 szem kávé
- 30 dkg kandírozott narancshéj (recept itt ) + kevés reszelt narancshéj esetleg
- 2 dl brandy vagy fehér rum (eredetileg 1 dl is elég)
- 7-8 dl száraz vörösbor
- opcionális: fahéj, szegfűszeg, vanília...
Elkészítése:
Lehetőleg egy szélesebb szájú üvegbe (2 literes befőttes) tegyük a belevalókat. Minimum 5 napig érleljük. Nem érdemes kóstolgatni,mert szerintem idő kell, hogy a kávé aromája kioldódjon ! (megsúgom:most még nem jó) :D