magtejföl.jpg_480x360.jpg

Szeretek kísérletezgetni, s íme újabb őrületem: a diótejföl. Mivel továbbra is igyekszem kerülni a tejtermékeket, emiatt kénytelen vagyok megtalálni legjobb alternatívájukat. Az alábbi is egy ilyen jól sikerült próbálkozás végeredménye. :D

Igazán nagyon egyszerű az elkészítése, viszont fontos, mint a magtejeknél is, hogy legyen egy jó erős turmixgépünk otthon! 

Magtejföl:

Hozzávalók:


- 1 csésze (2,5 dl-nyi) dió vagy valamilyen mag

- kevés víz

- pár csepp citromlé

- só (Himalaya)

- ízlés szerint: fokhagyma

Elkészítés:

A diót előző este beáztatjuk, másnap reggel jól leöblítjük és a turmixba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi. Erős fokozaton kb. 5 percig turmixoljuk, majd ízesítjük a sóval, citromlével és kevés áttört fokhagymával.

Kóstoljuk meg, s ha kell, tegyünk még hozzá a citromléből vagy a sóból. Ha salátához használjuk, bármilyen fűszernövényt keverhetünk még hozzá. (petrezselyem, kapor..stb.) A kiinduló recept szintén Nóráé volt! 

Szerző: Bio-Ritmus  2013.01.29. 12:25 5 komment

Címkék: dió tejföl tejhelyettesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr285050887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lkzsuzsi 2013.01.29. 18:23:21

Végy egy jó turmixot! :D

Bio-Ritmus 2013.01.30. 16:54:42

@lkzsuzsi: vettem, javítottam, köszi :D

lkzsuzsi 2013.02.02. 10:01:36

Nem a hibát vettem észre, hanem a beszélgetésünkre gondoltam, hogy reménytelen vagyok, még turmixom sincs. :D

Bio-Ritmus 2013.02.02. 13:23:30

@lkzsuzsi: Dehogyis vagy te reménytelen, Zsuzsi!! :D

TDiána 2017.02.19. 19:16:47

Himalája só helyett ajánlatos patika tisztaságú sót használni, ami legalább 99,5%-os arányban tartalmaz Natrium-cloridot - erre van szüksége a szervezetnek, nem a kőporra! Próbálja meg bárki is feloldani tiszta vízben a kősót, nem lehet, mert tele van egyéb hordalékkal, ami a testbe bekerülve nagy terhet jelent a kiválasztó-rendszernek, az életfontosságú NaCl pedig csekély mértékben van jelen. A nátrium könnyen kiürül a szervezetből és számtalan életfunkcióhoz nélkülözhetetlen, ezért egyik kereskedelmi forgalomban árult só sem egészséges, kizárólag az, amelyik patika-tisztaságú jelöléssel bír és legalább 99,5%-ban tartalmaz NaCl-ot! Utána lehet olvasni a neten, miből áll pld a fiziológiás sóoldat. Patikában nem lehet kapni, mert központilag irányítják, ne legyen már olyan könnyű hozzájutni, hadd mérgezze magát a jónép, főleg a tapadásgátlós-cianidos fajtákkal, de a káliumos is elegendő a szívinfarktushoz ... hosszú történet.
süti beállítások módosítása