Végre itt az igazi nyár, 30 fok árnyékban! :D Mi másra is vágyhatnék ebben az időben, mint pár gombóc fagyira ebéd helyett?! Mert ugyan kinek lenne kedve a tűzhely mellett ácsorogni, hogy attól még melegebb legyen a lakás...
Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön most egy igazán különleges fagyi-recept friss levendulából. A család véleménye szerint: "olyan az íze, mint az illata" :D. Levendula-rajongók nem fognak csalódni benne!
Levendulafagylalt:
Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 8-10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 10-15 szál levendula-virág (lehet több is)
- opcionális: pár kanál feketeszeder- vagy feketeribizli-lé színezék gyanánt
Elkészítés:
A szokásos módon (itt írtam róla) elkészítjük a fagyit, azzal a különbséggel, hogy a tejes masszába beletesszük a levendula-virágokat is, és ezzel együtt főzzük sűrűre. Egészen kihűlésig benne maradhatnak, annál erőteljesebben érződik majd a gyógynövény íze és illata. Ha nem találjuk elég levendula-kéknek a végeredményt, mehet bele pár kanál feketeszeder vagy feketeribizli leve is! Jó hűsölést!