Végre itt az igazi nyár, 30 fok árnyékban! :D Mi másra is vágyhatnék ebben az időben, mint pár gombóc fagyira ebéd helyett?! Mert ugyan kinek lenne kedve a tűzhely mellett ácsorogni, hogy attól még melegebb legyen a lakás...

Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön most egy igazán különleges fagyi-recept friss levendulából. A család véleménye szerint: "olyan az íze, mint az illata" :D. Levendula-rajongók nem fognak csalódni benne!

Levendulafagylalt: 

Hozzávalók:

- 4 tojás sárgája

- 8-10 dkg cukor

- 2 dl tejszín

- 2 dl tej

- 10-15 szál levendula-virág (lehet több is)

- opcionális: pár kanál feketeszeder- vagy feketeribizli-lé színezék gyanánt

Elkészítés:

A szokásos módon (itt írtam róla) elkészítjük a fagyit, azzal a különbséggel, hogy a tejes masszába beletesszük a levendula-virágokat is, és ezzel együtt főzzük sűrűre. Egészen kihűlésig benne maradhatnak, annál erőteljesebben érződik majd a gyógynövény íze és illata. Ha nem találjuk elég levendula-kéknek a végeredményt, mehet bele pár kanál feketeszeder vagy feketeribizli leve is! Jó hűsölést!

Szerző: Bio-Ritmus  2011.07.08. 15:57 2 komment

Címkék: fagyi levendula

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr763050744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foodafok 2011.07.11. 23:20:24

Nasgy finom lehetez a fagyi. Merre lehet ilyen szép virágokat beszerezni?

Bio-Ritmus 2011.07.12. 17:13:51

@Foodafok: Valóban finom! És a kertemben terem! :DDD
süti beállítások módosítása