Zajlik az élet, rohanunk, ha kell, ha nem. Megszoktuk ezt az életformát. Ez van. Ám, ha mégis akadna egy kis időtök, feltétlenül próbáljátok ki az alábbi receptet. Ha nem, előre szólok, inkább neki se álljatok, mert ez egy igazán pepecselős munka. Annak éri meg, aki szereti az ételeket díszíteni, sokat bíbelődik a tálalással.

Egyébként én nem ilyen vagyok, de annyira érdekelt, még mit lehet kihozni a rózsából a lekváron és a teán kívül, hogy hajtott a kíváncsiság! :D  Úgy látom, keleties hatású desszertek nagyszerű díszítése lehet a végeredmény! El tudom képzelni fehér pohárkrémek megkoronázásaként is...

Ha van egy egyszerű aszalógépünk, akkor azért kissé könnyebb a helyzetünk, nem kell egész nap a sütőt járatni ebben a melegben, bár akkor meg a gép zaja lesz elviselhetetlen egy idő után...Köztes megoldás lehet a napon aszalás, de arra meg valóban több napot kell szánnunk, hogy igazi ropogós legyen az aszalmány, és akkor még nem beszéltem a bogárkák és más állatok távoltartásának kérdésköréről..

Na, szóval akkor valahogy- sütővel, géppel, nappal- de aszaljunk!

Kandírozott, rózsavizes rózsaszirmok:

Hozzávalók:

- rózsaszirmok

- rózsavíz

- porcukor

- napsütés vagy sütő... és nem kevés türelem!

Elkészítés:

Először is szedjünk rózsaszirmokat! (Enélkül ne álljunk neki!!:D )

Mossuk meg jól, szárítsuk le, majd mártsuk rózsavízbe. (Ha nincs rózsavizünk, készítsünk, vagy egyszerűen vizezzük le!) Hempergessük meg porcukorban, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy egyenesen az aszalógépbe!

Alacsony hőmérsékleten, vagy a napon aszaljuk a szirmokat. Ha utóbbi mellett döntünk, vékony hálót vagy függöny-darabot tegyünk rá! Akkor van kész, ha szinte törnek a szirmok, annyira megkeményedtek.

Íz- és illatanyagát tekintve is elsőosztályú lett! :D 

Tároljuk fémdobozban felhasználásig! Jó kísérletezgetést! A recept ötlete és a rózsavíz készítése a haziasszonysuli.hu oldalán található!

Szerző: Bio-Ritmus  2011.06.14. 19:04 Szólj hozzá!

Címkék: rózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr92984022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása