"Ez már mindennek a teteje, te narancshéjból csinálsz befőttet? "- fogta a fejét a barátnőm, amikor mutattam neki legújabb kreálmányomat a maradékok újrahasznosítása ürügyén.. De én még emlékszem nagymamám szavaira, miszerint ételt kidobni a legnagyobb vétek! (sajna,ez meg is látszik :DDD ) De mit lehet tenni, ha az egész család komolyan vette a kérésemet, hogy ne dobják el a citrusok héját! Mára már annyit sikerült felhalmozni, hogy valamit kezdeni illett vele!

Nem egy nagy találmány amúgy, csak a hosszúkásra aprított citrushéjakat feleannyi cukorral és pár szem fahéj és szegfűszeg társaságában felfőzzük, majd befőttesüvegekbe rakjuk. Néhány perc fejre állítás után 1 éjszakát szárazdunsztoljuk. Narancshéj-befőtt kész.

Az így készült befőtt ugyanúgy felhasználható sütikhez, mint a kandírozott citrushéjak, csak sokkal puhább a végeredmény.

A maradék levet narancsszörpnek forraltam össze. Narancsszörp is kész. :DDD. Fontos megjegyezni, többen felhívták a figyelmet mostanában erre, hogy csak bio-gyümölcsök héját használjuk fel, mert a kezelt citromok és narancsok héja jelentős májkárosodást is okozhat!!! Ha valakit ez jobban érdekel : itt és itt talál róla bővebb leírást.

Szerző: Bio-Ritmus  2010.11.10. 18:47 Szólj hozzá!

Címkék: citrom narancs befőzés befőtt

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr152439131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása