Mint írtam, ez egy gyors vacsi, ami még emellett azzal a tulajdonsággal is rendelkezik, hogy baromi jól is néz ki. Érdekes, általában minden gyerek szereti, pedig én kiskoromban ódzkodtam a paradicsomos ételektől. A paradicsomos szardíniát például meg nem bírtam enni, a paradicsomlevessel pedig fenyegetni is lehetett.. Na, jó, ha betűtésztával adták az oviban, akkor azt kiettem belőle. :D

Általában paradicsomos spagettiként szoktuk enni, de most csak ez a tricolor fusili volt itthon, tésztát gyúrni pedig egyeseknek nem volt kedve..Sebaj, szerintem ezzel még jobb!

A paradicsommártás egyébként szintén az egyszerű, de nagyszerű kategória, mert le szoktunk belőle gyártani ipari mennyiségeket és a fagyasztóban szépen elvan. Vár a sorára, ami gyakran megtörténik. Ugyanis fel lehet használni bármilyen paradicsomos szószként húsok, zöldségek mellé, pizzára lehet kenni, sőt zakuszkába is tehető.

A legjobb nyáron összedobni, mert akkor a paradicsomnak igazi napérlelte paradicsom-íze van, nem ez a mostanság kapható kényszerérett ízetlenség...Most sajnos muszáj kevés cukorral turbózni az ízén, pedig nem vagyok híve az édesítésnek. Amíg a tészta megfő, el is készíthető:

Paradicsomszósz tésztához:

Hozzávalók:

- fél kg paradicsom

- 2-3 gerezd fokhagyma

- olívaolaj

- bazsalikom

- só, bors

- esetleg 1 kk. cukor (télen)

Elkészítés:

Kevés olívaolajon a fokhagymát megfuttatjuk, az apróra kockázott paradicsomot beletesszük, megsózzuk és borsozzuk, majd puhára pároljuk. Ha nem akar kellően puhulni, botmixerrel pürésíthetjük is.

Ha majdnem elkészült, hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikom-levélkéket és már kész is! Van egy trükk, ezt Stahl Judit mutatta be egyik műsorában, miszerint a tésztát a paradicsomszószban is ki lehet főzni. Én szoktam néha, de csak a félig főtt spagettit szoktam rövid ideig főzögetni a paradicsomban, mert elég, ha a tészta csak picit szívja be a levet.

Tálaláskor frissen reszelt parmezánt szórjunk rá ás friss bazsalikom-levéllel diszítsük! Jóféle vörösbor dukál mellé.

Szerző: Bio-Ritmus  2011.01.11. 18:26 2 komment

Címkék: paradicsom tészta egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1002577145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gesztenye receptjei 2011.01.12. 22:02:39

Kell nekem ilyenkor ilyen klassz recepteket nézni, magamra vessek:-)))
Imádnám!

Bio-Ritmus 2011.01.13. 11:24:36

@gesztenye receptjei: Köszi, nekünk is egyik kedvenc..
süti beállítások módosítása