ibolya1.jpg_480x360.jpg

Hurrá, végre itt a tavasz! Használjuk ismét a természet kincseit! Most először az ibolya nyílik az ehető virágok közül, aztán majd szépen sorban jön a többi is.

Vagyis a mai napra ibolyaszörp receptjét hoztam, hátha valaki még nem ismeri:

ibolyaszörp2.jpg_480x360.jpg

Ibolyaszörp:

Hozzávalók:


- 1 csésze ibolyavirág

- kb. 3-4 csésze víz

- fél kg cukor/nyírfacukor

- 1-2 citrom/esetleg citromsav/

Elkészítése:

A virágokat többször átöblítjük és a vízzel együtt melegítjük. Nem kell forralni, csak lassan addig főzni, amíg a virágok átadják színüket a folyadéknak és teljesen kifakulnak.("Haragoszöldes" színű lesz! :D)

Ekkor leszűrjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Ettől gyönyörű lilás színt kap majd.Hurrá! :D

Most már csak addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután forrón üvegekbe töltjük.

Ha forrón fejtetőre állítjuk, sokáig eláll, de felbontás után mindenképpen tartsuk hűtőben!

Szerző: Bio-Ritmus  2013.04.18. 15:37 Szólj hozzá!

Címkék: ibolya befőzés szörp gasztroajándék ehető virág

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr825233376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.