levzselé2.jpg_480x360.jpg

Igaz, hogy már tettem fel a fenti címmel levendulazselét, de most megalkottam egy üvegbe zárható változatát is, ami annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttem, ezt is közzéteszem :D

A recept nem túl bonyolult, de hátha valaki nem ismeri..

Levendulazselé:

Hozzávalók:

- 1 kisebb csokor levendula-virág

- kb. 2 liter víz

- kb. 1 kg cukor/édesítő/nyírfacukor..

- 3-4 db citrom leve

- zselésítő (agar-agart használtam, abból kb. 5 teáskanálnyi, de lehet pektin is..)

- opcionális: menta- ill. citromfűlevelek

Elkészítés:

A levendulát a menta- és citromfűlevelekkel együtt a vízben lassan főzzük.(kb. 20 perc) Közben kevergetjük, s amikor már a víz enyhén kékes-zöldes lesz, akkor átszűrjük.

Hozzáadjuk a cukrot, majd a citromlevet, amitől gyönyörű halványlilás-pirosas színt kap, s végül a zselésítőt is. Addig főzzük, amíg teljesen elolvad benne minden, és szép csomómentes folyadékot kapunk.

levzselé3.jpg_480x360.jpg

Forrón tiszta üvegekbe töltjük és fejre állítjuk. Tehetünk bele díszítésként pár szál levendulavirágot.

levzselé1.jpg_480x360.jpg

Levendula-mániás barátnőinknek ajándékozzunk el néhányat ..:D  Nagy lesz az öröm! :D

Szerző: Bio-Ritmus  2012.06.15. 12:00 Szólj hozzá!

Címkék: levendula befőzés gyógynövény

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr934590098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.