Húsvét, napsütés, madárcsicsergés a teraszon, kellemes lazulás ebéd után... Vajon mivel lehetne fokozni a dolce vitát? Talán egy otthon készült igazi bourbon vaníliával megbolondított fagyival, vagy egy vele készült jegeskávéval.. Jól hangzik, ugye? Csak egy rossz hírem van: ez esetben előre kell gondolkodni, itt a spontaneitás nem működik.:D

Mert ugye előző nap be kell tenni a fagyigép tálját a mélyhűtőbe, sőt nem árt magát a fagyit sem már akkor megfőzni. De sebaj, ha megtervezzük, a jövő hétvégén már élvezhetjük is. És nem utolsósorban, az elkészítése sem igényel túl nagy szakmai tudást, sem pedig túl sok időt. 

Hát nem csoda, ha imádom ezt a receptet.A vaníliafagyi pedig nagy kedvenc nálunk. Kivillannak a szép kis apró fekete vanília-pöttyöcskék a vajszínű fagyiból, illatán is érződik, hogy ez nem valami ócska vaníliás cukorral készült utánzat... Hát tényleg itt a nyár!!!   Érdemes egyszerre nagyobb adagot is készíteni, mert csak most jön a nyár, tutira el fog fogyni! :DDD 

Vaníliafagyi recept:

Hozzávalók:

- 4 tojás sárgája

- 2 dl tejszín

- 3 dl tej

- kb. 8-10 dkg cukor/ világos nádcukor

- 1 rúd vanília

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a tejszínt és a tejet is hozzákeverjük. A vanília-rúdat hosszában kettévágjuk és kikapargatjuk a magokat, majd beletesszük a keverékbe az üres héjjal együtt.

Lassú tűzön folyamatosan keverjük, nehogy a tojás összekapja, majd amikor már puding-sűrűségű lesz, levesszük a tűzről és alaposan kihűtjük. Én 1-2 órára a mélyhűtőbe szoktam tenni, mielőtt a fagyigép gondjaira bíznám. Akinek nincs fagyigépe, az pedig 20 percenként egy villa segítségével keverje át hűtés közben. Ennyi, sokkal jobb, mint a bolti! :D

Köszönet az alapötletért palocprovence-nek!!!

 

Szerző: Bio-Ritmus  2011.04.27. 15:22 2 komment

Címkék: édes fagyi vanília desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmusakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr342859461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foodafok 2011.05.06. 09:49:12

Az egyszerűsége miatt nekem is kedvencem ez a fagyi. Sok jó receptem található. A Tied, a jobbak közül való. usubufood.blogspot.com/2011/05/savanyu-maj.html

Bio-Ritmus 2011.05.06. 17:23:23

@Foodafok: Hát, köszönöm szépen, tényleg finom!!